Hvis du jakter på lyden av sommer

Da er dette et godt valg for strandbagen og sekken.

Nå kan du ta med deg lyden ut.                                                         Foto: Odd Roar Lange

Strømming av musikk gjennom mobil har aldri vært bedre og lettere, og kravene til god lyd har heller neppe vært høyere enn nå. De fleste av oss bruker høyttaleren i selve mobilenheten bare i nødsfall. Dersom du leter etter flyttbare høyttalere har du et stort utvalg å velge mellom. Til priser fra under hundrelappen og oppover til flere tusen. 

Denon Envaya Mini (DEM) er en av de nyeste på markedet og har vært testet i fem uker - med godt resultat. Den er utrstyt med bluetooth-tilkobling og uttak for aux-kabel, og ønsker du minst mulig batteribruk velger du den siste.

Dele musikken

Et stort pluss er at det er mulig å koble opp to ulike mobiltelefoner samtidig, slik at to venner kan veksle mellom å spille "sin" musikk. Den har også innebygget mikrofon slik at du kan snakke i telefon via høyttaleren. 

Denon Envaya Mini har gummierte ender og kan derfor settes på svaberget eller bakken uten å ripes opp. Vi hadde litt trøbbel med å få ut skikkelig dypbass fra høyttaleren, men synes lyden og bassen bedret seg etter rundt 100 timers bruk. Det går også an å plassere høyttaleren oppå en kasse/benk som kan fungere som resonansrom. Dermed får du en mer spenstig lyd og mer trøkk.

Et godt kjøp

Denon Envaya Mini koster ca 1100 kroner og er et meget godt kjøp for den som vil ha mye lyd for en billig penge. Høyttaleren klarer ikke å konkurrere lydmessig med storebroren (og den noe dyrere) Denon Envaya, men det har vel aldri vært meningen. 

Denon Envaya Mini er sprutsikker og tåler derfor en skvett vann, men den tåler ikke i havne under vann, så pass på under oppholdet på svaberget.

Batteriet skal i følge produsenten holde i 10 timer. Det gjør det kun dersom du har lav lydstyrke og bruker aux-kabel. Med litt høy lyd tømte vi batteriet på syv til åtte timer. 

Fikk du med deg disse?