Dette kartet viser deg hvilke land som er farligst for turister

Nå kan du holde deg oppdatert via et nytt reisekart.

Det er nettstedet 100Indy fra Independent som har laget dette kartet, som i utgangspunktet er beregnet på britiske lesere. Men som fungerer svært bra også for nordiske lesere.

For dersom du holder pekeren over det landet du lurer på - så dukker lenken til britiske myndigheters reiseinformasjon opp. Dermed kan du se hva britiske UD anbefaler og fraråder. Lurer du på hva norske myndigheter mener så finner du dette via nettstedet Landsider. Her kan du også få epostvarsel dersom situasjonen endrer seg.

Derfor kan du reise til Tyrkia

Mange er kanskje opptatt av hva som skjer i Tyrkia. På britiske kartet er ikke Tyrkia vurdert som farligere enn Japan og Filippinene, for å nevne noen. Årsaken til at Tyrkia er merket i gult er at det frarådes å reise i områdene nær den syriske grensen. Og der er vel ikke akkurat turismen aktuell for noen... 
Det samme gjelder Thailand som også er merket i gult. Her har norske myndigheter frarådet reiser til provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla. Som heller ikke er turistområder.
Har du valgt ferie i Spania så er kartet helt grønt - og dermed vurdert som like trygt som det mest av Europa - inklusive å feriere i Norge. Grønn ferie er vel ikke å forrakte...
Noen afrikanske land er merket i rødt, og det kan være grunn til ekstra varsomhet dersom du tenkte på en reise hit.

 

Jeg mener forøvrig også at det er mange gode grunner til å dra til Tyrkia i sommer.