Derfor droppet Lene middagen med fredsprisvinneren - og vil redde seg selv først

Har du ikke lest bøkene hennes så har du mye bra i vente. Dette får du vite allerede nå

Foto: Privat

Foto: Privat

(ODD ROAR LANGE): Lene Julsen er forfatter og journalist og bosatt i Oslo. I tillegg for å skrive for Harvest Magazine har hun nettopp utgitt sin bok nummer 2, «Redd deg selv først - Dama som ville bli hel ved», som kom fire år etter debutboka «Naturmannen og jeg - Han lovet meg aldri gull, bare grønne skoger».
Begge bøkene, kan hver på sin måte anbefales. Men hvem er egentlig Lene Julsen? Du får noen av svarene her.

En sang som minner meg om reiser

«Euphoria (We going up up up) av svenske Loreen som vant MGP 2012, hørte vi på sikkert tusen ganger da vi var på vennetur til Valencia med sarpegjengen. Musikalartist Malin Schavenius fyrte i gang og vi andre slang oss noe surere med der vi gikk og syklet gatelangs i den flotte byen som både har strand og by og sjarmerende severdigheter og fine temperaturer å by på.  

En bok som har gitt meg inspirasjon til en reise

Jeg vil svare Karen Blixens forfatterskap. Kanskje har det ikke inspirert til å reise et bestemt sted, men mer beskrivelsene og stemningene hun har skrevet frem og skapt og som har gjort meg nysgjerrig på andre steder.

Den beste utsikten jeg vet om

Jeg har ikke noe spektakulært eksotisk å si her, for meg er utsikten fra et fjell i Jotunheimen noe av det fineste. Men må jo også si utsikten fra gåturen mellom Levanto og Monterosso i Italia. Det dypblå klare Middelhavet glitrende i sol var helt overveldende.  

Noe som alltid er med i reisegarderoben min

Gode sko og sko med hæl til kveldene. En gang da jeg og samboeren min, (Naturmannen i boka) dro på weekendtur til Paris, fikk han overtalt meg til å la penskoa bli hjemme, aldri mer. Kjolen blir liksom ikke det samme med Gore Tex og vibramsåle.

Den beste butikken jeg har besøkt på mine reiser

Jeg er ingen storshopper ute på reiser. På venninneturer ender vi ofte på Zara eller HM og jeg er ikke den som handler med meg mest hjem. Men i Sorrento var jeg i en utrolig fin sandal-butikk som jeg ikke husker navnet på. Der satt en utrolig dyktig fyr og laget sandaler akkurat slik du ville ha dem. De sandalene har holdt seg like fine til tross for at de dette året blir fem år gamle – og jeg har brukt dem mye.  

På venninnetur.                                                                                                                   Foto: Privat

På venninnetur. Foto: Privat

Min favoritt blant små hoteller

Min venninne Siri og jeg var på et superkoselig lite hotell i Gdansk, det var veldig koselig. Wæh. Husker ikke navnet. Det kan jeg prøve å finne ut. 

Festivalopplevelsen jeg aldri glemmer

Jeg har vært særdeles lite på festival. Så da må jeg si Føling i Fjæra som var på Hankø tidligere.

 Den beste hotellfrokosten jeg har opplevd

På det samme lille hotellet i Gdansk.

Min favorittcocktail

Hylleblomst martini eller GT med agurk og pepper

Et reiseminne fra min barndom

Jeg husker best somrene på hytta i Engelsviken, og besøk til bestemor og bestefar på Lande – en 15 minutters busstur unna der vi bodde. Det var stort for meg! Husker mindre fra reiser til andre steder faktisk.  

Noe jeg gjerne kjøper med meg hjem fra reiser

Lokal vin.

En ting jeg aldri har fortalt noen om fra mine tidligere reiser

I Kenya på studietur skulle vi alle spise middag med Nobelfredsprisvinner Wangari Maathai, jeg droppa det, fordi jeg heller ville sole meg. Hahaha. Gratulerer med dagen!