Dette er et hotell - men ikke i Afrika. Se selv

Disse hotellene skal åpne i Sverige i 2024. Hvilket frister mest å besøke

Foto: Hotel Fratelli AB

 (ODD ROAR LANGE): Hvordan er ditt favoritthotell? Og hvor ligger det? Mange elsker å teste nye hoteller, og nå kommer lista over flere av hotellene som åpner i Sverige i 2024. Her er alt fra eksklusive boutiquehoteller til ikoniske slott og naturskjønne glampingsteder.

Hotel Fratelli, Karlstad

Foto: Hotel Fratelli AB

Hotel Fratelli har som mål å gi deg en ekstraordinær opplevelse. Med sine 85 rom, restaurant, bar, et vakkert oransjeri og et deilig velvære-retreat sentralt i Karlstad, blir dette et overnattingssted for deg som ønsker å flykte fra hverdagen en stund.
Navnet Fratelli betyr «brødre», og er et vink til to av partnerne i prosjektet, Olsson-brødrene, som er kjente restauranteiere i Värmland. 
Åpner: 22. april 2024

Maryhill Estate (tidligere Örenäs slott), Landskrona

Foto: Maryhill Estate

Å gi nytt navn til Örenäs slott, en av Sveriges mest ikoniske eiendommer, er et stort skritt å ta på veien til å gjenoppdage dette stedets opprinnelse.
I 1867 oppkalte nemlig dommer August Anderberg slottet for «Mariehild» etter sin kone. Senere ble navnet endret av grevinne Wachtmeister til «Maryhill».
Nå, under ESS Group, ledet av globetrotteren Robert "Bobbo" Nilsson, fremstår Maryhill Estate som et moderne og eksklusivt feriested.
Med 163 rom og 4 bassenger er det ikke bare et slott, men et moderne, lekkert og eksklusivt reisemål. Nyt aktiviteter som tennis, boule og padel i parken ved sjøen, eller ta en dukkert i hotellbassenget. Det renoverte slottet åpner sommeren 2024, og lover en luksuriøs og herlig opplevelse.
Åpner: Sommeren 2024 

Remjeng Retreat, Värmland

Foto: Tommy Friestad/Remjeng Retreat

Røm fra hverdagens mas og jag til Remjeng Retreats glampingparadis og nyt en deilig ferie i idylliske omgivelser. Det såkalte okavango-teltet, som har plass til opptil fem personer fordelt på to soverom, er et helt særegent og uforglemmelig overnattingssted.
Booker du et opphold her, får du også tilgang til en romslig terrasse, et utekjøkken med bålplass, en sjarmerende vinterhage og et badehus. Kos deg med boblebad, basseng og badstue, og nyt stillheten til dette naturskjønne tilfluktsstedet.
Åpner: juni 2024

Scandic Södra Kajen, Stockholm

Foto: Scandic

Å skape en destinasjon for eventyrlystne har vært tanken da de renoverte og forvandlet Scandics hotell i Värtahamnen, Stockholm. Den omfattende oppussingen har gitt stedet 40 nye rom, en skybar i syttende etasje, en restaurant med 254 sitteplasser, et aktivitetssenter med klatrevegg og et herlig velværeområde med fantastisk utsikt over Stockholms naturhavner. 
Åpner: 10. juni 2024.

Villa Dahlia, Stockholm

Foto: Villa Dahlia.

Nyt et deilig opphold og ekte, italiensk villafølelse på boutiquehotellet som åpner til høsten. Villa Dahlia er et søsterhotell til anerkjente Hotel Diplomat og Villa Dagmar, og denne renoverte 1960-tallsbygningen lover å by på 103 rom og suiter med fantastisk utsikt over Tegnérlunden. Arkitekt Per Öberg tilfører en dæsj Milano i utformingen av Villa Dahlia, og skaper et eksklusivt fristed som minner om en italiensk byvilla. Her kan du nyte luksuriøse omgivelser og fasiliteter som restaurant, cocktailbar, spa, treningsstudio, boulebane og konferanserom.
Åpner: Høsten 2024

Clarion Hotel Karlatornet, Gøteborg

Foto: Serneke/Strawberry

Oppdag Karlatornet i Gøteborg, som med sine 246 meter og 74 etasjer er Skandinavias høyeste bygning. Bo i himmelske og luksuriøse leiligheter, mens stedets eklektiske restauranter og skybar lover kulinariske herligheter mot et bakteppe av bylys. Velg blant 300 moderne rom, og nyt trendy barer, et stilig brasseri og et overdådig spa.
Åpner: Høsten 2024

Hernö Gin Hotel, Härnösand

Foto: Nordic Hotels & Resorts

Ni etasjer høye Hernö Gin Hotel er et unikt konsepthotell med flott beliggenhet på Kanaludden i Härnösand, rett ved siden av Södra Sundet, som renner ut i Bottenhavet. Med 120 rom, flere barer, en deilig restaurant og tilgang til Härnösand svømmebasseng, lover hotellet en innholdsrik opplevelse. Benytt også sjansen til å utforske det anerkjente destilleriet Hernö Gin, som ligger i den sjarmerende landsbyen Dala like utenfor Härnösand.
Åpner: Desember 2024

For flere spennende hotell over overnattingsmuligheter i Sverige, se her.

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.