Stopper alle sydenturer i sommer - dette er rettighetene dine

Gode nyheter for alle som skulle ha reist etter 14. juni

IMG_4767.jpeg

(ODD ROAR LANGE): Pakkereiseselskapene TUI, Ving og Apollo stanser alle sine reiser fra Norge og til ulike chartermål frem til 20. august. Dette skjer etter at norske myndigheter fraråder alle reiser til utlandet i samme periode dersom ikke reisen er helt nødvendig.

Dette skal du gjøre

Regjeringen har innført en midlertidig ordning som gjør at for reiser som skulle ha startet før 14. juni kan pakkereiseoperatørene beholde kundenes penger i inntil 90 dager før tilbakebetaling.
Dette er en utvidelse på 2.5 måneder i forhold til hva som var reglene da reisene ble kjøpt. Og dette vil føre til at mange nordmenn ikke får pengene sine tilbake før til høsten.
Det er viktig å merket seg at forlenget frist fra 14 dager til 3 måneder kun gjelder alle pakkereiser som avbestilles eller avlyses i perioden 1. mars til 14. juni 2020.
For reiser etter denne datoen har du fortsatt krav på pengene tilbake i løpet av 14 dager fra dag reisen avlyses.
Dersom du har planlagt en reise som skal starte i perioden 15. juni til 20. august 2020 kan du nå ta kontakt med reiseselskapet ditt og kreve pengene tilbake i løpet av 14 dager.
Dette er godt nytt for alle som ønsker å i stedet bruke pengene på Norgesferie.

Dette skjer dersom du reiser

De siste dagene har det på ulike nettforum florert diskusjoner om hvordan man allikevel kan komme seg til sine sydendestinasjoner uten å være dekket av norsk reiseforsikring. Noen hevder å ville reise uten forsikring mens andre har funnet utenlandske forsikringsselskaper som de ønsker å ta i bruk.
Det er mange som glemmer at de mister retten til blant annet dagpenger dersom reiserådet trosses, og man velger å reise til utlandet. Fra 13. mars 2020 skal alle som ankommer Norge fra utlandet være i hjemmekarantene. Varighet av hjemmekarantenen er 10 dager.
Å trosse reiserådet fra myndighetene er med andre ord en meget dårlig løsning.