Her går Ego-Einar på veggen - igjen

Se siste nytt fra Ego-Einars reisepåfunn på flyet

Ego-Einar har ordnet seg øl, slår ned seteryggen og er klar for flyreisen. Foto. Odd Roar Lange

 

(ODD ROAR LANGE): Ego-Einar er på vei vestover. Han har kostet på seg en bra plass på flyet denne gangen. Så han slipper i alle fall å brøyte seg vei forbi de andre passasjerene med aller bæreposene sine for å få plass til alt pikk-pakket sitt. 
Jeg tror ikke han vet at det er mulig å bli oppgradert uten å betale ekstra for det

Hva skjer egentlig når Egoist-Einar skal ut og fly?

De breier seg når de venter på avgang, og fyller gjerne opp nabosetet med håndvesker og shoppingposer. De trenger seg frem når de går om bord på flyet enda det er nummererte seter og ikke noe poeng å presse seg foran andre.

Ego-Einar flyr (nesten) alene

Og Ego-Einar har denne gangen fått sete på en annen rad enn Ego-Edel. Mulig at de kranglet før avgang. Ego-Edel satt i alle fall i telefonen hele tiden, med ørepropper, slik at hun kunne snakke veldig høyt med en av venninnene sine i andre enden, Mens hun ventet på boardingen. Jeg hørte ikke hva venninnen sa, men jeg skal love deg at vi hørte hva Ego-Edel sa! Ego-Edel snakker høyt når hun snakker til Ego-Einar. Og når hun snakker i telefonen.
 Det runget i avgangshallen ved gate D11 ved Oslo lufthavn Gardermoen denne formiddagen. Og selv jeg, som ikke har spesielt bra hørsel, og satt sju-åtte meter unna - var plutselig blitt ufrivillig tilhører til samtalen.
PS: Ego-Edel mener at en av venninnene ikke burde få lage konfirmasjonskake slik det egentlig er avtale om. Venninnen er visstnok en katastrofe til det meste - også baking.

Ego-Einar flyr igjen. Og gjør det selvsagt på sin måte.                    Foto: Odd Roar Lange

Tålmodighetsprøven

Ego-Einar, på sin side, koser seg med sine øl, noen islandske «Gull» med fem prosent alkohol. Mye øl. Deretter forsøker han av en eller annen grunn å klatre på veggen i flyet!

I sine svarte sko, som er ment for gulvet, prøver ha den umulige kunsten: flyveggklatring, eller -vandring.
— The Travel Inspector om Ego-Einars påfunn

Han er tålmodig. Det skal han ha. For han prøver i en halvtimes tid. Først med beina lavt, deretter med beina høyt. Men alltid godt plantet i den lyse veggen. Det er mulig at han ikke skulle klatre, men bare lage kunst. Det ble veldig fine fotspor på veggen i alle fall. Det blir gjerne det av svarte sko i størrelse rundt 44 som tramper avgårde på en hvit vegg.

Ego-Einar trenger plass

Gi Ego-Einar all den plass han kan få. Han tar den, uansett.  Foto: Odd Roar Lange

Ego-Einar havner ofte på samme flight som meg. Jeg håper det er tilfeldig. 
Og han trenger all den plass han kan få - og kan ta. Og han slår selvsagt ned sin seterygg uansett - selv om han som sitter bak også trenger den plassen han har. Spesielt under måltider. Her skal Ego-Einar ha valuta for pengene. Noe han neppe får på Island, hvor alt er blitt så dyrt...
Ego-Einar har svart caps denne gangen. Med hvit skrift - Maui Hawaii. Jeg tviler på at han kommer derfra - så blek som han er. Men med Ipad og Airpods er han klar for en reise inn i sin egen verden og når han reiser ut fra Norge.
Ego-Einar vet at setet han har inkluderer gratis øl på reisen. Det benytter han seg av. Jevnlig.
Men det Ego-Einar ikke oppdager er at crewet om bord rydder bort den halvfulle ølboksen hans så snart han går på toalettet (og det skjer flere ganger på reisen). Dermed får han heldigvis ikke tyllet i seg så mye øl som han egentlig ønsker. Han ber selvsagt om en ny boks, men de somler litt hver gang, så det går akkurat passe sakte med serveringen. 
Ego-Einar enser ikke at andre får mye kjappere servering enn han.
Jeg tror ikke crewet vanligvis gjør forskjell på folk. De respektere alle som respekterer dem. Men de har sine triks når det røyner på tålmodigheten og forståelsen.
Og når Ego-Einar bruker flyturen til å sette spor etter seg bokstavelig talt, så kan han bare ha det så godt.

PS 2: Ego-Einar og Ego-Edel møttes igjen ved bagasjebånd 3. De er fortsatt ikke på talefot og står et stykke fra hverandre. Men begge står godt innenfor den røde streken, som er deres personlige VIP-sone. De venter og venter. Men de får ikke med seg at skjermen som først viste at bagasjen fra Oslo kommer på bånd 3 har skiftet til at passasjerene med Icelandair flight FI319 skal hente sin bagasje ved bånd 1.

Har du fått med deg disse om Ego-Einar og Ego-Edel?

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no