Intervjuet: -Jeg heller vil reise alene, enn å ha med meg en kjendis på slep.

-Denne fornemmelsen forsvinner alltid når jeg kommer hjem, sier hedda Bjerén.

(ODD ROAR LANGE): Hedda Bjerén er reisejournalist, innholdsprodusent og podkaster. HunDriver reisebloggen Tenk Koffert og deler også reiseinspirasjon på Facebook, Instagram og Tik Tok som nettopp «Tenk Koffert».

Har nylig lansert reisepodkasten «Heather & Rebecca - en reisepodcast» sammen med reisejournalist Vibeke Montero.

Dette er den siste reisen jeg har vært på
Den siste reisen jeg var på gikk til Genève i Sveits – en by jeg ikke har vært i før. Jeg var der for å feire at flyselskapet Swiss har lansert en ny direkterute fra Oslo. Synes det var en veldig fin by med masse god mat og vakker arkitektur.
Her har jeg vært aller lykkeligst i hele verden
Å reise rundt i verden er noe av det det beste jeg vet, men aller lykkeligst er jeg nok hjemme i Oslo, sammen med sønnen min, kjæresten min og hundene mine.
Dette stedet har svart aller mest til forventningene
Åh, jeg er glad i så mange steder, og både storbyturer, strandferier og opplevelsesreiser gjør meg begeistret. Aller mest positivt overrasket tror jeg jeg ble i Albir i Spania, på et luksusspa som heter SHA – der fikk jeg så god behandling at jeg ikke hadde lyst til å reise derfra. Sunn og lekker mat, nydelige behandlinger for både kropp og sjel pakket inn i luksuriøse omgivelser.
Min første ferie uten foreldrene mine
Jeg pleide å fly alene til familien i Vallentuna i Sverige hver sommer som barn, men første ferien jeg reiste på i egen regi var på interrail i Europa som søttenåring. En utrolig morsom og spennende reise jeg aldri kommer til å glemme.

Dette pakker jeg alltid først når jeg skal reise
Kamera og airpods – kunne ikke falle meg inn å sitte på fly uten noe å høre på og så må jeg alltid dokumentere reisene mine ved hjelp av bilder, som ender opp i sosiale medier, på reisebloggen min eller i magasiner og ukeblader.
Denne suveniren kjøpte jeg, men angrer aller mest på at jeg kjøpte
Alle stråhattene jeg har kjøpt på reise i varme land. Ser for meg at jeg er blitt et hattemennske – en fornemmelse som forsvinner med en gang jeg er tilbake i Norge.
Dette skulle jeg ønske at jeg kunne finne i minibaren
Cola Zero, det finner jeg som regel der og.
Dette er mitt hemmelige favorittreisemål
Ingen av mine reisemål er hemmelige, de blir godt dokumentert både her og der, men har mine hemmelige kroker og kriker her hjemme i Oslo by, steder jeg kan sole meg, vasse og kose meg med hundene mine uten at det er så mange andre folk der.
Siden de er hemmelige, kan jeg ikke dele eksakte lokasjoner, men kan si så mye at de finnes både i marka og i sentrum.
Dette er den mest interessante personen jeg har møtt på mine reiser
Jeg er så heldig at jeg får møte mange spennende personer på mine reiser. Jeg elsker å møte folk som lever i helt andre land og miljøer enn meg, det er så interessant å høre hvordan hverdagen deres er, hva og hvordan de tenker og hva de holder på med. Reiser jeg i land med veldig ulik kultur enn norsk, synes jeg det er mest spennende å snakke med kvinner – kvinneliv verden rundt bærer ofte på større kontraster enn hvordan menn lever.
Også på norgesreise har jeg møtt folk som lever på en annen måte enn meg, for eksempel da jeg reiste til Innherred for å se hvordan Munkebyosten blir laget.
Der møtte jeg en munk på min alder, og å høre om hans liv var veldig tankevekkende og spennende. Hvordan han synes det var å leve under så strenge regler, hvordan det er å avstå fra all romantikk og damebekjentskaper, og tanker om savn og oppofrelse. Det var så spennende for meg å snakke med ham at jeg nesten glemte helt å stille spørsmål om osten, som var grunnen til at jeg var der.
Dette har jeg stjålet med meg fra et hotellopphold.
Hadde aldri turt å stjele noe som helst, så det eneste jeg tar med meg fra hoteller er ekstra balsamtuber. De tar jeg med meg videre på fremtidige reiser i tilfelle jeg kommer til et hotell som ikke har balsam.
Ved dette reisemålet burde noen virkelig har spilt inn en film
Jeg besøkte nylig en polsk by som heter Łódź. Der har de ikke hatt økonomi til å pusse opp gjennom årene, så her finner du arkitektur fra alle mulige tidsepoker. Mange av bygårdene er så slitne at du får følelsen av å ha tatt en tidsreise tilbake til 2. verdenskrig, mens andre er nyoppussede og vakre som få.
Da jeg var der tenkte jeg at byen må være perfekt å spille inn filmer i – her finner du alle slags kulisser bare ved å vandre gjennom byen.
En sang som minner meg om reiser
Det må være jingelen til reisepodkasten min «Heather & Rebecca», som jeg har sammen med reisejournalist Vibeke Montero. Den melodien er så fengende, og jeg kjenner reiselysten komme med en gang jeg hører den.
Noe som alltid er med i reisegarderoben min
Joggesko – gjerne to forskjellige par, slik at jeg kan bytte på annenhver dag. Går mye på reise!
Den beste butikken jeg har besøkt på mine reiser.
Jeg shopper svært lite på reise, men elsker å ta turen innom lokale matbutikker. Her har jeg ikke én favoritt, synes matbutikker i alle land er gøyale!
Min favoritt blant små hoteller
Jeg synes små hoteller ofte er de beste, som regel er det de som har best service og rom med personlighet. Listen over hoteller jeg er glad i er lang, men kan for eksempel nevne Hotel V i Vejer del la Frontera i Cádiz-provinsen i Spania. Helt nydelig!
Festivalopplevelsen jeg aldri glemmer
Det må være «Over Oslo» i fjor, da Sugababes spilte, og «G!» – en årlig musikkfestival som arrangeres hver juli på Eysturoy på Færøyene. Sistnevnte er mest minneverdig for meg på grunn av de fantastiske omgivelsene.
Min favorittcocktail
Pasjonsfrukt-martini eller gin & tonic.
Et reiseminne fra min barndom som jeg aldri glemmer
Faren min er sjømann, og som barn fikk jeg være med på oljetankskipet han jobbet på. Jeg har mange herlige barndomsminner derfra. Mens pappa jobbet i maskineriet levde jeg livets glade dager på båten. Hver morgen gikk jeg ned i byssa for å spise frokost og få håret mitt flettet av tankskipets eneste kvinne.
Jeg satt inne hos skipper’n og tegnet, spilte trekkspill med stuarten og skravlet høl i huet på alle som ville høre. Når båten lå til havn, ble jeg med mannskapet ut for å utforske de ulike europeiske byene. Vi besøkte både tivoli, lekebutikker og brune puber. Kanskje var det allerede på denne tiden grunnlaget for min store kjærlighet for det å reise ble lagt?
Noe jeg gjerne kjøper med meg hjem fra reiser.
Skinker, posteier, sjokolade og annet spiselig.
En ting jeg ofte tar ut av kofferten før avreise, fordi jeg ikke kommer til å få bruk for den/den.
Høye hæler – sjelden jeg gidder å bruke det på reise. De får kun være med om jeg vet jeg skal på fest eller en ekstra fancy restaurant.

En kjent person jeg svært gjerne skulle ha vært på reise sammen med.
Tror faktisk jeg heller vil reise alene, enn å ha med meg en kjendis på slep.
Denne reisen ble følelsesmessig annerledes enn mange andre.
Da må jeg tilbake til SHA, det velværestedet i Albir. Jeg var der som journalist og skulle skrive om hvordan det var å være der på detox-kur, men terapeutene så tvers gjennom meg, og satte fingeren på all stress og uro jeg hadde i kroppen på den tiden. Jeg gikk dermed fra å ha et overfladisk blikk på situasjonen til å befinne meg dypt investert i egen fysisk og mental helse. Det ble et både tårevått og tankevekkende opphold.
Dette reiseminnet blir jeg flau av å tenke tilbake på.
Da jeg skulle på et cruiseskip hvor selveste Rihanna skulle ha konsert, og jeg var invitert for å gjøre et intervju med henne etter opptredenen. Jeg hadde ikke fått med meg at det skulle være gallakveld, så jeg hadde ikke med meg pentøy. Pinlig å skille seg ut ved å ikke ha pyntet seg i et rom med gallekledde mennesker. Da Rihanna kom på scenen klarte jeg heldigvis å glemme det litt.
Her ble jeg forelsket i en person som aldri fikk vite om det.
Da jeg som 17-åring var i Roma og ble kjent med en kjekkas fra Bogotá, Colombia. Både venninnen min og jeg ble akutt forelsket i denne gutten, men ingen av oss turte å fortelle ham det.
Dette stedet i Norge har jeg aldri besøkt, men jeg har veldig lyst til å dra.
Lofoten! Det stør høyt oppe på ønskelisten min.
Dette er det farligste jeg har opplevd på en reise.
Kanskje da jeg befant meg på 10 meters dyp i et stort akvarie i Dubai, med hai og rokker svømmende rundt meg? Eller kanskje da jeg spiste den giftige fisken fugu i Japan? Fikk vite etterpå at flere dør hvert år av å spise den ….

Jeg sender utfordringen til å være med på intervjustafetten videre til: reiseblogger Lena Eriksen

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.