Er dette årets aller dummeste reisetips?

Hva er det de egentlig tenker på?

Flytoalettet er for alle - ikke for de frekke som trenger seg frem. Foto: Odd Roar Lange

Flytoalettet er for alle - ikke for de frekke som trenger seg frem. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Både i norske og internasjonale medier er det tett mellom reisetipsene. Det kan være alt fra foretrukne reisemål til forbrukertips som kommer de reisende til gode. Jeg er en av dem som har gjort det til en levevei å dele reiseopplevelser og reisetips. Og jeg får fra tid til annen spørsmål om det finnes grenser for hvilke tips man kan dele?
Ikke minst, når det gjelder land og reisemål som er kontroversielle. Det er ikke alltid like enkelt og åpenbart å sette klare linjer. Men andre ganger er det svært enkelt: Jeg deler ikke råd som innebærer juks, lovbrudd eller som er brudd på skikk og bruk.

Dette kan de ikke mene?

Slike grenser burde de hatt, de mange norske avisene som i dag har delt artikkelen «Fem sikre – og ett hemmelig – tips som holder deg frisk på flyturen».
Et kjapt nettsøk viser at en rekke små og store aviser her i landet, blant annet Aftenposten, har delt artikkelen som er produsert av Schibsted. Men hvor i all verden har desken vært når de slipper dette igjennom?

Blant tipsene er at du ikke trenger å frykte ebolasmitte, at vann er bedre enn gin & tonic og at «ikke alle har kontroll på urinavgangen, og det er ikke morsomt å komme etter dem».
Men det er mot slutten av artikkelen at det virkelig topper seg:

– En god bekjent i bransjen har alltid med en laminert firkant i bagen. På den ene siden står det «Out of order». På den andre siden er det en dobbeltsidig tape. Ved å plassere den på en toalettdør, har han privat toalett hele turen, tipser professor Ørjan Olsvik ved Universitetet i Tromsø har jobbet med epidemier over hele verden og er avisenes «ekspert».

Vi er bare kommet til mars - men dette er årets dårligste reisetips.

Vi er bare kommet til mars - men dette er årets dårligste reisetips.

Mener de på ramme alvor at man skal være til de grader frekk? At tre-fire passasjerer skal få hvert sitt private toalett, mens vi andre skal holde oss som best vi kan?

Det er mulig at noen synes dette er et morsomt tips. Det synes ikke jeg. Det er sannsynligvis årets dårligste reisetips. Og tipset bør snarest mulig fjernes.

Har du lest disse sakene?