Feriefavoritten: Hvor er din «Toppen av Norge»?

La oss gjenerobre Norge som vårt nærmeste ferieland

Du kan dele dine fine opplevelser. Enten den er fra en fjelltur, fra sjøen,. fra en by eller bygd, eller hjemme hos deg selv. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): For mange har de siste ukene vært trøblete og fulle av bekymringer. Ferier og reiser er ikke det vi har brukt mest energi på. Men, uten å slippe koronaen ut av fokus så er det en fin anledning til å tenke også på noe annet - og hyggeligere.

Reiser i Norge

«Verdens fineste ferieland», «Unik», «Ren og vakker», «Uberørt natur», «Lokalmat og opplevelser i verdensklasse».
Det har ikke mangle på superlativene og rosende ord - for å få utlendinger til å besøke Norge.
Men mange reisemål glemte å fokusere på nordmenn, i jakten på utlendinger.
Mens andre har vært flinke til å holde fast på viktigheten ved å holde det norske engasjementet ved like. Fordi nordmenn i alle år har vært den viktigste og største gruppen av turister i eget land.

Jakten på Toppen av Norge

Nå har vi en fabelaktig anledning til en pust i bakken og å ta en restart. Vi har en ny sjanse til å gjenoppdage vårt eget ferieland. Og vi må benytte anledningen. Samtidig som vi må hjelpe hverandre med å finne de fine reisemålene.
Jeg hatt den store gleden av å få reise på kryss og tvers i Norge i flere årtier. Og å kunne fortelle om alt det fine jeg har sett. Jeg har hatt stor glede av å få tilbakemeldinger fra andre nordmenn som har blitt inspirert av fortellingene og som har gjort sine egne oppdagelser.
Og har fra tid til annen kjent en liten frustrasjon over at noen mener at Norge er for dyrt, for kaldt, for langt, for kjedelig og for gammeldags. Fordi alt er feil.

Hvor skal vi reise?

Jeg har utgitt boka 50 Turer i Norge, som raskt ble utsolgt. Den største utfordringen var å begrense seg til bare 50 reisemål. For de kunne vært 500, eller kanskje 5000.
Men å skape mer reiselyst i Norge er noe vi alle kan bidra til. Og dersom du har ett - eller flere - forslag så deler jeg dem gjerne videre.
Send inn bilde av stedet eller stedene som du synes andre bør besøke. Gjerne med en liten tekst, som forklarer hvor bildet er tatt.
Du kan dele bildet i kommentarfeltet på Facebook, eller sende det på mms til 90583485, eller på epost til orl@thetravelinspector.no
Husk å merke med fotografens navn.

Du kan ta nye bilder i påsken, eller du kan finne frem bilder du har tatt tidligere i år, eller tidligere år. Det viktigste er at det kan skape reiselyst for andre.
Bildene vil bli publisert på Thetravelinspector.no slik at de når flest mulig.