Nå blir nakenferie den nye ferietrenden

Dette mener reiseeksperter om dine nye ferievaner

Er du klar for ferieopplevelser uten klær? Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Etter noen tiår med jakten på flere og flere eiendeler er trenden i ferd med å snu. Nå er det færre ting, bedre kvalitet og mer «ekte vare» som gjelder. Også reisenettstedet Condé Nast Traveller har fanget opp dette i sin oversikt over reisetrender for 2020.

Naking-ferie

I 2012 startet vi fenomenet naking, som ble en hit over mange deler av verden.
Og mens danskene har ligget langt foran Norge når det gjelder toleranse for nakenbading så er vi er ferd med å komme etter også her på (sva-)berget.
«Alle som har gått for en spontan dukkert uten klær vil kjenne den befriende følelsen av å være uten klær. Noe som kan være en stort behov for er overteknologiserte, høyt urbaniserte mennesker . Det handler om å være menneske, finne nærhet og omfavne sårbarhet», skriver Condé Nast Traveller om ferieformen Nakation (naked vacation) som de mener vil ta av i 2020.
Nakenrestauranten Bunyadi vurderer å gjenåpne. Og i Norge har vi The Well utenfor Oslo, som er blitt et populært sted å besøke for dem som vil oppleve badelivets innegleder uten klær. Her er Dagbladets Trude Lorentzens opplevelser fra The Well.

Er du klar for å kaste klærne neste år? I så fall er du trendy, i følge reiseeksperter. Foto: Odd Roar Lange

Dra til fjells

Også Turistforeningen slår gjerne et slag for ferieopplevelser uten en tråd. Og da snakker vi ikke om hytter uten nettverk. Men et besøk til Trollfjordhytta som ligger i majestetiske omgivelser i Vesterålen.
Hytta lite besøkt, og det er badstu i sikringsbua.
Ved majestetiske Trollfjord på Austvågøy ligger den øde, men romantiske Trollfjordhytta omkranset av 1.000 meter høye tinder. Hytta er lite besøkt så denne får man for det meste for seg selv. Hva med å kombinere et nakenbad i sjøen med badstua før man nyter en selvfisket middag? foreslår Turistforeningens informasjonsavdeling, som avslutter: Nyt midnattsola, den lange sommernatta og hverandre.

Les mer om naking