Nå kan politiet endelig gjøre dette

Dette kan bli dyrt for mange

Etter et fartsfylt sommer er det klart for nye tider neste år.      Foto: Odd Roar Lange

Etter et fartsfylt sommer er det klart for nye tider neste år. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Myndighetene er bekymret over fartsøkningen i mange norske havner. Nå vil de g politiet et nytt verktøy.
Etter innføringen av ny havne- og farvannslov kunne nemlig ikke brudd på fartsgrenser til sjøs straffes med forenklet forelegg. Nå foreslår Samferdselsdepartementet igjen å innføre denne muligheten for politiet.

Viktig sikkerhet

- Trafikksikkerhet til sjøs er like viktig som til lands. Derfor har vi nå jobbet for igjen å innføre forenkla forelegg for brudd på fartsgrenser til sjøs. Det gjør det enklere å håndheve bruddene for politiet, og bidrar forhåpentligvis til at flere holder fartsgrensen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.
Samferdselsdepartementet fremmer nå flere forslag til endringer i havne- og farvannsloven. Å gjeninnføre forenklet forelegg for brudd på fartsgrenser er ett av dem.
I tillegg er det ønskelig å klargjøre hjemmelen for statlig tilsyn med kommunen sin innkreving av farvannsavgift og å gi departementet hjemmel til å gi føringer om vrakfjerning. Det er også forslag om enkelte mindre endringer samt språklige justeringer i en av forskriftene.
Du kan lese hele forslaget her.