10 hemmeligheter hotellet ikke vil at du skal vite

På jakt etter rom når hotellene er fulle? Eller vil du bli oppgradert til et bedre rom og ha rommet til halv pris?

Alle vil ha det beste rommet. Slik får du det.                          Alle foto: Odd Roar Lange

Her er tipsene jeg har testet. Og ja, de virker.

Internettbooking

Søkemotorer som hotels.com og expedia.no har kontraktfestet plikt til å selge hotellrom til den aller laveste mulig prisen. De har reservert et antall rom på hotellene, men 48 timer i forvegen må de gi fra seg usolgte rom. Derfor kan det være ledige rom selv om nettsidene viser noe annet.  På hotellsøkemotorer kan det også stå: ett rom ledig. Noe som får deg til å handle raskt av frykt for at det er fullt. Det er det ikke alltid grunn til. Kanskje har hotellbookingfirmaet reservert bare dette ene rommet.

Ring direkte til hotellet

Ring direkte til hotellet, ikke til felles bookingnummer for hotellkjeden. Hotellet har bedre oversikt over avbestillinger som er kommet direkte til dem. Dermed kan du finne ledige rom som ikke finnes på nett.

Har du startet jakten på hotelluksus? Da er det lurt å kunne triksene.   

Fullt betyr ikke utsolgt

Nettsider gir deg beskjed om at det er fullt. Det er neppe riktig. Det er alltid ledige rom til «gullkunder» eller til andre som har reservert rom, men som ikke trenger det allikevel. Kan du vente med bestilling til samme ettermiddag/kveld som du trenger rommet så vil det ofte dukke opp ledige rom. Noen ganger er det ekstra store rom som du kan til ordinær rompris.

Oppgradering

Dersom du ved innsjekking forteller at du har bodd på hotellet, og ikke var helt fornøyd sist du var her, så vil du svært ofte oppleve at de oppgraderer til et bedre rom for å få deg fornøyd denne gangen. 

Klage på rommet

Dersom du, etter å ha ankommet rommet, går tilbake til resepsjonen og sier at du ikke er fornøyd så vil oppgradering ofte være en sannsynlig løsning.

Den beste dagen

Den beste dagen for å booke hotellrom er søndager fra klokka 14 og utover. Da får du snakke med folk i resepsjonen, fordi bookingansvarlig har helgefri. De har ofte god oversikt og kan gi deg en god pris og et bra rom.

De billigste hotellrommene får du ved å bestille direkte fra hotellet. Men be gjerne om oppgradering når du kommer frem. Det koster lite og gir mye valuta for pengene. 

I ustand

Dersom rommet har feil eller mangler, si i fra omgående. Dermed får du nytt rom eller avslag i prisen.

«Skadd-rom»-rabatt

Dersom du, via telefonsamtale eller personlig oppmøte, får beskjed om at hotellet er fullt, skal du høre om de har rom som er i ustand. Kanskje er det bare en tv eller telefon som ikke virker, eller en stol som er ødelagt. Dette er rom du kan få leie for halv pris dersom du godtar mangelen.

Konferanseplass ledig

Dersom du vet at det skal være en stor konferanse ved et hotell som sier at det er fullbooket kan du ringe til konferansearrangøren. De har ofte ledige rom som du kan få overta.

Flørt

Ja, det er lov å flørte med resepsjonisten. Alle liker en blid og positiv kunde. Det blir ofte oppgradering eller rabattløsninger av slikt.

Be om regningen

Dersom du skal overnatte flere netter bør du be om en utskrift av regningen allerede kvelden før utsjekking. Slik kan du kontrollere at alt er korrekt, og at du ikke blir belastet for utgifter du ikke skal ha.

Les også disse sakene: