Kongelig party-seilas for nye Hurtigruten

Slik blir festen med nye Hurtigruten langs norskekysten.

MS Kong Harald er klar for nye tokt.          Foto: Castrichella Giancarlo/Hurtigruten

Den første delen av 550 millionerkroners-oppussingen skal nå vises frem. Og MS Kong Harald er det først av de fire oppussingsksipene som forlater dokken i Trøndelag og setter kursen mot Bergen.

Onsdag 17. februar er det klart for den første seilasen fra Trondheim til Bergen. Skipet er ferdig på verftet på Fosen og settes dermed inn i trafikk så fort som mulig. Dermed kan passasjerene får se hvordan det "nye skipet" ser ut.

Inviterte gjester

Mandag 29. februar kaster skipet loss, kutter landstrømmen og setter kurs nordover fra Bergen. Nå inviterer Hurtigruten prominente gjester ombord langs hele seilasen til Kirkenes. På hvert av anløpsstedene skal den nye hurtigrutetilværelsen markeres. Ordførere, fylkespolitikere, havnesjefer og stortingsrepresentanter skal inviteres om bord. Til servering og omvisning på skipet som er oppkalt etter Norges konge. Skipet er selvsagt også åpen for alle andre. Både for kort besøk ved land og til å være med på seilasen videre.

Slik blir de nye resepsjonsområdene.                                  Foto: Hurtigruten

Det nye konseptet Norway Coastal Kitchen skal nå selges for alt det er verd. Jeg har testet dette på søsterskipet MS Nord Norge, og jeg ble svært imponert. Dette er rett og slett mat i toppklasse, og hvis du vet å sette pris på svært god norsk mat så bør du ta en tur ombord. 

Kong Harald sørger altså for en kongelig og eksklusiv reise nordover kysten. Her kan du bestille reise hvis du vil være med.

Vi kommer med mer.

Mens du venter på de nye skipene. Få med deg disse: