Dette får du for 65 millioner - se bildene

MS Kong Harald ble endelig norsk. Her kan du du se hvordan det ble.

Lugarene: Friskt, skandinavisk design med funksjonelle, smarte løsninger. Skandinavisk, moderne innredning, utsmykket med bilder fra aktive opplevelser langs norskekysten. Foto: Lena Knutli

550 millioner kroner bruker Hurtigruten på å  pusse opp fire av sine 90-tallsskip og å bygge om sitt nye ekspedisjonsskim Spitsbergen.  Prislappen er ca 65 mill per skip for de fire som skal bygges om. I tillegg utføres det ordinært vedlikehold. MS Spitsbergen krever helt mest med en total ombygging fra dagferge ved Azorene til explorerskip for Arktis.Ut skal gammel cruise-look. Inn kommer moderne, lys design. Jeg tror noen kommer til å mene at dette ligner altfor mye på hotell og altfor lite på et skip. Mens andre kommer til å juble. Hva synes du? Skriv gjerne din kommentar i kommentarfeltet nederst.

Lyst og norsk

Nå er skipet allerede satt inn i trafikk, og bor du langs kysten mellom Bergen og Kirkenes kan du stikke innom for en kikk eller bli med på en reise. Slik beskriver kommunikasjonssjef Stein Lillebo de nyoppussede områdene: 
Resepsjonen og vestibylen blir portalen til unike opplevelser. Naturlige materialer og dramatisk lyssetting, drivved-detaljer i møbler og belysning. Solide materialer som tre og lær.
Nordic dining i restauranten om bord. Hovedrestauranten med delvis åpent kjøkken.             Explorer world/bistro:  Stuen om bord er til flerbruk. Den er lett og uformell, med moderne designmøbler. Dette er et rom hvor du er både aktivert og kan observere. Kombinert med bistroen, et godt alternativ til hovedrestauranten.

Her kan du lese Dagbladets artikkel om nye Kong Harald.

Trening med utsikt

Panorama cafe: Komfortable møbler gjør at dette er et område hvor du ønsker å tilbringe tiden når man ikke er på utflukt, i havn eller på dekk. Utsikt til et fantastisk kystlandskap. Naturlig og malt trevirke på møbler og gulv, kombinert med tepper i fillerye-stil på gulvet.
Panorama gym: En inspirerende utsikt for trening! Et lyst rom med store vinduer. Tregulv og lyse farger.
Lugarene: Friskt, skandinavisk design med funksjonelle, smarte løsninger. Skandinavisk, moderne innredning, utsmykket med bilder fra aktive opplevelser langs norskekysten.
 

Her kan du se bildene tatt av Lena Knutli for Hurtigruten. Klikk på høyre eller venstre side av bildene så ser du det neste i bildegalleriet.

Du bør få med deg disse sakene om Hurtigruten: