5 pakketips du ikke bør glemme

Hvorfor pakker du for en ukestur når du kun skal være borte en weekend?

Ikke sjekk inn dyre gaver i bagasjen du sender fra deg. Foto: Odd Roar Lange

Ikke sjekk inn dyre gaver i bagasjen du sender fra deg. Foto: Odd Roar Lange

Jeg vet at du kjenner deg igjen, for du har alltid pakket med deg mer enn du trengte. Sannheten er at du sannsynligvis klarer deg med halvparten av det du har i bagasjen, dersom du pakker riktig. Her er noen tips med på reisen.

1) Skal du bo på hotell så trenger du ikke ta med deg shampoo og balsam. Håret ditt tar selvsagt ikke skade av å bruke shampoen som er på hotellet. Hvorfor skal du ta med deg dyr og volumkrevende shampo hjemmefra når du allikevel tar med deg hotellshampoen hjem?

Bruker du den ikke på hotellet så bruker du den i alle fall ikke hjemme. Bruk hotellshampo og du sparer 400 g bagasjevekt.

2) Ikke pakk med deg for mye klær. Start med å lage en liste over det du trenger, og velg nøytrale farger som passer sammen. Da kan du kombinere plaggene. Sjekk værmeldingen på bestemmelsesstedet. Skulle det bli mye verre enn du trodde så får du heller kjøpe deg en genser der. Tipper at du aldri trenger det. Ta heller med littt vaskemiddel enn enda flere genserer og bukser. Klær kan du lett vaske i hotellvasken om kvelden. Og når du våkner har du rene klær, klare til bruk. Ikke ta med deg sko som ikke kan brukes ved flere anledninger.

Pass godt på bagasjen din. Og husk reiseforsikring. Foto: Odd Roar Lange

Pass godt på bagasjen din. Og husk reiseforsikring. Foto: Odd Roar Lange

3) Ikke ta med deg dyre klokker, smykker og armbånd. Dette er lett å miste og lett å bli frastjålet. Skulle situasjonen kreve at du absolutt må ta det med, så husk å oppbevare det i safen ikke i resepsjonen. Og send det absolutt ikke i innsjekket bagasje, for den kan bli borte.

4) Det finnes utallige reportasjer som forteller deg hvilket ekstrautstyr du bare MÅ ha med på tur. Glem det, det er lite du må ha. I alle fall ikke røykvarsler, vannkoker, leselampe eller døralarm. La de ligge hjemme. Dersom du skal til utlandet bør du sjekke om du trenger spesialkontakt til laderen din. Husk å lade opp alt før du drar hjemmefra. Og trenger du ladepunkter på flyplassen, og ikke finenr disse, så kontakt rengjøringspersonalet. De vet om alle de hemmelige stedene.

5) Det holder selvsagt med èn guidebok. Og mange ganger er det mulig å laste ned pdf-varianter av boka. (F.eks. fra Lonely Planet) Da har du hele boka på ipaden din.

Del gjerne dine beste reisetips.

Del gjerne dine beste reisetips.

Har du noen tips du vil dele? Gjør det gjerne i kommentarfeltet.

Her er noen flere saker du bør lese: