Stuepiken snoket i sakene mine

Derfor gjør jeg dette på hotellrommet hver eneste gang.

(Odd Roar Lange): Jeg sjekker inn på hotellet, kommer til rommet og åpner koffert, bag og veske. Private eiendeler legges der jeg ønsker å legge dem. På badet, på skrivepulten, på bordet i hjørnet. Jeg gjør rett og slett rommet litt til mitt. 
Men, jeg får besøk hver eneste dag på rommet - når jeg ikke er der. Av noen som gjør det du vil at de skal gjøre: Gjør rommet mitt rent.
Men husket jeg å rydde unna de private eiendelene mine? Eller lot jeg dem ligge åpent for alle?

Velkommen til å snoke

Er det ok dersom noen snoker i tingene dine? Se filmen over. Så skjønner du hva jeg mener. 
Den dokumenterer riktignok ikke noe ulovlig, men se hva som skjer. Stuepiken prøver blant annet å åpne gjestens Ipad.
Den er filmet av en hotellgjest som lurte på hva som skjedde når han ikke var på rommet.

Slik unngår du det

La det med en gang være sagt: jeg har kun gode erfaringer når det gjelder tyveri fra rommet. Det vil si: jeg har aldri opplevd det.
Men jeg vet egentlig ikke hvem som har sett hva av mine private papirer, mine private saker.
Derfor bruker jeg alltid safen på hotellrommet for å hindre tyveri. Og jeg gjør det for å hindre at noen snoker i mine saker. For det det har skjedd, uten at jeg vet om det har ført til konkrete problemer - utover at det er en ubehagelig følelse. 
Den bør du også bruke. Selv om noen av dem kan åpnes, lettere enn du tror (se under). Men slapp av, de fleste hotellsafer kan ikke åpnes ved hjelp av default-koder. 

Husk dette

Du kan også bruke "Do Not Disturb"-skiltet på døren. Da får du riktignok ikke noen som rydder og fikser, men du slipper at noen kommer inn på rommet. Og trenger du bare et nytt håndkle eller to, så får du det i resepsjonen.
Det kan være greit for en natt eller to... 

Leste du dette?