Slik finner du frem på Gardermoens nye taxfreebutikk

Europas største flyplass-godtebutikk for store og små.

Foto: Johnny Syversen

Det er riktignok den største taxfreebutikken bare for innkommende passasjerer. Det finnes større for utgående trafikk. Men slik blir Europas største taxfreebutikk.
Men de først 3500 m2 åpner torsdag 1. september klokka 04.00 og da er alt klart for nye kunder.
500 m2 av den gamle butikken skal stenges og pusses opp, og 1. desember er Travel Retail Norway på plass med 4000 kvadratmeter taxfreebutikk på Gardermoen innland.

Slik unngår du å bli tatt i tollkontrollen.

Slik finner du frem i den nye taxfree-butikken

Her har du oversikten over den nye taxfreebutikken på Gardermoen.   

Butikken er utformet på en måte som skal gjøre det mye lettere å finne det du leter etter.

Her ser du flere bilder av den nye taxfreebutikken. Alle foto: Foto: Johnny Syversen

 

BEDRE OVERSIKT: TRN drifter taxfreebutikkene på landets største flyplasser, og den nye ankomstbutikken på Gardermoen blir selskapets suverent største. 4.000 kvadratmeter er mer enn dobbelt så mye plass som den gamle ankomstbutikken har kunnet tilby. Det betyr at det blir bedre plass mellom hyller, reoler og displays, forteller TRN i en pressemelding.

STORE «HANDLEGATER»: Det første som vil slå deg når du kommer inn på nye ankomst er hvor stort og luftig alt er. Du vil med en gang befinne deg på en av de store «handlegatene».  - Her er det god plass og som gjør det enklere å få oversikt over hvor de ulike varene finnes. Hovedgaten er syv meter på det smaleste, forteller kommunikasjonssjef i Travel Retail Norway Haakon Dagestad.

TREKANT-DESIGN: Er du på jakt etter parfyme eller godterier finner du dette i et område midt i butikken utformet som en stor trekant som utvider seg ned mot betalingskassene. I hvert av trekantens hjørner vil du til enhver tid finne spesialtilbud på ulike varer. Her ligger også flere nye butikkonsepter som skal kunne friste de som kommer hjem til Norge eller de som kommer hit på besøk.

MANGE FLERE KASSER: På hver side av trekanten kan du følge handlegater som skiller butikkens midtpunkt fra brennevin på venstre side, og kosmetikk og tobakk på høyre side. Ølutsalget ligger som tidligere nederst til høyre, nærmest kassene. Den nye butikken har også utvidet antallet kasser fra 27 til 43, noe som skal gjøre ekspederingen enda raskere enn den har vært tidligere.

EGEN HERREAVDELING: Nå er det ikke bare damene som kan forvente å kunne fråtse i parfyme på taxfree. En av nyhetene i den nye ankomstbutikken er en egen avdeling som spesialiserer seg på dufter for menn. Den blir prominent plassert som en del av trekanten midt i butikken. Velg handlegaten ned til høyre når du kommer inn for å finne frem. Den nye butikken har også kraftig utvidet parfymeutvalget til damene. I tillegg kommer du til å finne et enda større vinutvalg enn det du er vant til.

Men det er ikke alt du bør kjøpe på en flyplass. Her er 7 ting du ikke bør kjøpe på flyplassen.

SMIDIG HANDLEOPPLEVELSE: TRN har lagt stor vekt på å gjøre handleopplevelsen så smidig som mulig. Handlegatene betyr også at taxfreesalget ikke virker påtrengende på noen måte. Hvis du har dårlig tid, eller ikke ønsker å shoppe taxfree akkurat denne gangen, er det raskt og enkelt å komme seg direkte ut til bagasjebåndene.

STØRRE UTVALG: Med mye mer plass har TRN også kunnet utvide vareutvalget kraftig, og nå kan du velge mellom 700 nye produkter i tillegg til alt det du er vant til å finne på taxfree ankomst.

Her er oversikten over hva du får kjøpe og hva det koster. 

Få med deg disse sakene.