7 flotte seilaser i Tyrkia - det er lov å la seg friste

Dra til sjøs for en deilig ferie, med sol varme og opplevelser.

Er du klar for en fin ferie i Tyrkia?

Er du klar for en fin ferie i Tyrkia?

Tyrkiaferie er være mer enn sol og strand, shopping og land.
Hva med å da til sjøs. Det tyrkiske turistbyrået retter nå fokus på seilferie i Tyrkia og foreslår disse turene som noe av det fineste du kan oppleve.

Sol og velvære

Om du ønsker en ferie med fokus på velvære og hvile kan du bli med på en av Tyrkias vakre seilaser - enten det er for en dag eller en hel uke.
Deilige bukter, strender, deilig mat, historie, sol og stjernehimmel venter på deg på en av disse seilasene.

1. Bodrum – Gökova-bukten

Seilturen starter fra bukten i Bodrum og tar deg videre til øya Orak, deretter Çökertme, Den Engelske Havn, Kleopatra-øya, Karaca Willow, Tuzla-havnen og Pabuç Burnu, for så å returnere til startpunktet.
Denne ukelange turen er perfekt for svømming i det krystallklare vannet i Mersincik, ved Gökova-havnen.

2. Marmaris – Datça 

Reisen varer i syv dager og starter ved Datças uberørte natur. Den antikke byen Knidos og havnene Selimye og Orhaniye er blant de flotteste destinasjonene på reisen.
Det er absolutt verdt å ta turen dersom man setter pris på å observere naturens underverker.

3. Marmaris – Fethiye

Denne seilturen starter fra Ekincik-havnen i Marmaris og fortsetter videre til stranden Iztuzu, som er en av verdens viktigste områder for havskilpadder. Deretter tar man båten videre til Kaunus, hvor en panoramisk utsikt over de unike gravsteinene kan nytes. Den fire dager lange reisen avsluttes gjennom de aller vakreste havnene i Fethiye.

4. Bodrum og tolv øyer

Reisen varer i åtte dager, og tar deg til de greske øyer. I løpet av turen får du spise deilig Middelhavsmat, og hver eneste dag seiler du til en ny vakker havn.
Reisen starter i Bodrum og tar deg videre til Kos, Symi og Rhodos – hvor du kan drømme deg tilbake til middelalderen. Deretter reiser man videre til Datca, Palamutbuku og Knidos, før man avslutter turen i Bodrum.

5. Selimiye - Symi

Fra Selimiyes enkle og idylliske sjarm ligger den eventyrlignende øya Symi kun en dagstur unna.
Hit kan du velge å reise på tur med enten én eller to overnattinger.

6. Ayvalik - Lesbos

En av de største reisefavorittene de siste årene har vært åttedagersturen fra Ayalik. Reisen inkluderer severdigheter som øya Maden, Kadirga-havnen, Babakale, Assos, Behram-slottet, Troja, Midilli, Manastir- og Ciplak-øyene, og til slutt Cunda. Et høydepunkt som er verdt å få med seg er solnedgangen over Behram-slottet i Assos.

7. Göcek

Avhengig av hvor mye tid du har, finnes det mulighet for å velge mellom daglige eller ukentlige seilturer til Göcek.
I løpet av denne reisen får du se vakre og unike havner som Sarsala, Ayten, Bedri-Rahmi, Göbün og Kleopatra, i tillegg til Oludeniz-stranden.

Vil du lese mer om opplevelser i Tyrkia? Les om dem her. 
Har du egne tips, skriv dem gjerne i kommentarfeltet under.

Les mer om disse sakene: