7 flyplasstips alle bør kunne

Den billigste flybilletten og raskeste sikkerhetssjekken - slik finner du den.

(ODD ROAR LANGE): Disse triksene bør du også dele med de du reiser sammen med.

Unngå de dyre kioskene

Ta med deg en egen tom drikkeflaske og kjøp med deg snacks som som tar med deg i håndbagasjen til flyplassen. Vannflasken fyller du gratis på flyplassen, og snacks koster en liten "formue" i kiosken. Unngå nøtter og peanøtter siden noen er veldig allergiske mot dette - også når medreisende spiser det.

Lær deg de smarte triksene før du reiser. Foto: Odd Roar Lange

Ta bilde av p-plassen

Det er flere enn meg som har kommet hjem etter en reise og simpelthen har glemt hvor de har parkert. Ett triks er å parkere i et felt som har samme bokstav som etternavnet ditt. Men enda enklere er det å ta et bilde med mobiltelefonen av stedet der bilen din er parkert.


 

Gå til venstre i sikkerhetskontrollen

De fleste mennesker er høyrehendte og intuitivt går vi mot den høyre sikkerhets-slusen. Dermed er det ofte mer kø på høyre side enn venstre side. Se hvor de forretningsreisende går, der er det alltid mindre kø enn hvor eldre mennesker eller barnefamilier stiller seg.

Bestill sete

Ikke la flyselskapets roboter bestemme hvor du skal sitte. Det koster forsvinnende lite å ha bestilt ditt ønskede sete. Gå til nettstedet seatguru for å sjekke hvor i flyet du absolutt ikke bør sitte. Sjekk flybilletten din for å se hvilken flytype du skal fly med.

Kveldsfly er billigst

De dyreste billettene er til flyene som går tidlig om morgenen. Kan du ta et kveldsfly, og gjerne et sent kveldsfly, så er billettene nesten alltid billigere.
PS: dersom du hater turbulens så kan du vite at statistisk er det større risiko for turbulens på kveldstid enn om morgenen.

Unngå overvekt

Stadig flere flyselskap har begynt å ta betalt for overvekt på håndbagasjen. Denne veier du hjemme, og dersom den veier mer enn det antall kilo flyselskapet godtar så kan du ta på deg klær fra håndbagasjen, putte tunge småsaker i jakkelomma etc mens innveiIng pågår. Og legge tilbake etterpå....
Her ser du hvor mye bagasje du kan ta med på flyet uten å betale ekstra for det

7 ting du ikke bør kjøpe på flyplassen

Her er sju bonustips om 7 ting du ikke bør kjøpe på flyplassen dersom du vil spare penger.

Dette bør du lese: