Nei, SAS gir deg ikke to gratisbilletter - her er forklaringen

Derfor skal du ikke la deg lure av denne falske facebook-konkurransen.

Nei, det er ikke to gratis flybilletter på vel.                 Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Nok en gang lokkes facebookbrukere til å dele en falsk konkurranse.
Og nok en gang er det SAS som brukes som lokkemat. Men det er - som forrige gang - en falsk kampanje. Og ingen gratisbilletter å hente.

En falsk konkurranse - ikke del den

Konkurransen dukker opp igjen på Facebook i august 2017.
 Annonsen frister brukerne til å tro at de kan vinne to billetter til et valgfritt reisemål. Og dersom man klikker på annonsen, som frister deg til å svare på noen enkle spørsmål, så legger annonsen seg på din facebookvegg. Dermed bidrar du til å spre den falske annonsen.

Når du ser nøyere på siden så ser  du skrivefeil, noe du neppe ville sett på en riktig annonse. Og, når noen vil gi bort noe - sånn uten videre, så bør du vente litt.  Før du trykker på noe som helst skal du sjekke med giverens egen Facebookside eller nettside for å se om du finner konkurransen der først. Hvis den ikke finnes der, så er det - som denne gangen, en bløff.

Slik ser annonsen ut.                                                  Foto: Odd Roar Lange

Dette er spredd fra en falsk hjemmeside og har ikke noe med SAS å gjøre.

- Vi har fått et stort antall henvendelser fra kunder som undres over om dette er riktig. De fleste forstår nok at dette er spam, men det er tragisk at noen forsøker å lure folk på denne måten, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til Aftenbladet i august 2016. Det er det samme som har skjedd også i 2017.
Dette skriver SAS på sin hjemmeside.

Se disse sakene også: