Tyrkia vil ha sommertid hele året

Dette skal de gjøre når "alle andre" stiller klokka.

Det kan bli mørkt, men det vil forbli sommertid i Tyrkia i vinter. Foto: Odd Roar Lange

Den 27. mars stilte europeerne klokka til sommertid. Det samme gjorde Tyrkia - som fulgte tidsendringen. Men når "alle andre" stiller klokka til vintertid - altså én time tilbake - den 30. oktober så beholder tyrkerne sommertiden.

Dette melder Theguardian på sin nettside .

Vedtaket om å forbli på sommertid ble gjort av tyrkiske myndigheter onsdag 7. september. Forklaringen er, i følge The Guardian,  at de ønsker at man skal få mer ut av dagslyset også i vinterhalvåret.  Dermed vil det i vinter bli to timers forskjell i tiden mellom Skandinavia og Tyrkia i vinter. Det kan være greit å vite for den som planlegger reise fra eller til Tyrkia i perioden 1. november rundt 30. mars neste år. For dem som liker å orientere seg etetr GMT vil forskjellen være tre timer fra morgenen den 1. november i år.