På sporet av en sakte togtur i England

Noen ganger kan det nesten ikke gå sakte nok

Bli med om bord på en av Englands mest spesielle togreiser. Alle foto: Odd Roar Lange

SHEFFIELD PARK STATION (ODD ROAR LANGE): Se for deg en 17 km lang togreise gjennom Sussex i Sør-England. Ikke i et moderne hurtigtog, men i et tog som er drevet av et damplokomotiv. Du kan gå av og på toget på de ulike stasjonene, og vente på neste tog for den videre reise. Da må du reise på tredje klasse. Et dagskort som koster ca 200 norske kroner for en voksen. Og som gir deg adgang til en klassereise langs jernbanesporet. Men du kan selvsagt oppgradere turen til andre eller førsteklasse - med plassbestilling.
Dersom du heller vi ha en spontan-tur og kjøpe billett i den gammeldagse billettluka på stasjonen så finner du billetter til disse prisene.

Klikk på bildene for å se dem i stort format

En historisk reise

Den fabelaktige jernbaneturen er også som en tidsreise, selv om Bluebell Railway bare er fra 1960. Stasjonene er innredet etter ulike tidsepoker, og du reiser gjennom Victoriatiden, 30-tallet og 50-tallet. Dette er morsomt for voksne, men også en stor opplevelse for barn.
De ansatte går i tidsrikte uniformer

I kjøre med Bluebell Railway er en fantastisk opplevelse. Og dersom du vil toppe den med afternoon tea om bord så det det selvsagt mulig via denne nettsiden. Et bord for to personer koster 90 pund.

Til filmen

I over 50 år har både stasjonsområdet, toget og jernbanestrekningen vært brukt som lokalitet for innspillinger av tv-drama, motefotografering og musikkvideoer, for å nevne noe. I tillegg kommer tusenvis av reisereportasjer. Og det blir ikke færre av dem etter hvert som tiden går.
Toget starter på Sheffield Park Station - hvor det er både kafe, jernbanemuseum og butikk. Men stasjonen var opprinnelig plassert flere kilometer unna dagens område. Stasjonsbygget ble revet, flyttet og satt opp igjen der du finner det i dag.
Deretter går toget innom stasjonene Kingscote, Horsted Keynes Station hvor togets endeholdeplass var lokalisert frem til, og frem til East Grinstead Station som ble koblet til Bluebell Railway i 2013.
Du bestiller billetter via denne nettsiden.

Slik reiser du til Bluebell Rayway.