Korona-turister invaderer nordmenns danske feriefavoritt

Nå ber de om hjelp for å stoppe problemet

Mange nordmenn har Skagen som sin feriefavoritt. Nå ønsker danskene at turister holder seg borte.
Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Det er ikke bare i Norge at mange mennesker har tungt for å lytte til oppfordringene om å unngå å samles i tette folkemengder. Fra både Bergen, Kristiansand og Oslo kommer det rapporter om trengsel på kafeer og puber. Svenske innbyggere raser mot folk som besøker Åre akkurat nå.
Og nå slår også danskene alarm.

Hold dere unna

Det er den danske kystbyen Skagen, helt nord på Jylland, som blir «invadert» av koronaturister. Først og fremst fra eget land.
Mange har drar ut til sine sommerhus, eller til Grenen. I den lukkede facebookgruppen «Skagen lukker ned» får bølgene høyt, skriver danske bt.dk
De ønsker at turistene verken besøker sommerhusene, det lille vakre sentrum eller naturfenomenet Grenen.
Grenen nord for Skagen er spissen av Skagens Odde, som er Danmarks nordligste punkt. Grenen er dannet av sand, som er transportert nordover av vinden langs hele Jyllands vestkyst. Odden vokser gjennomsnittlig med ca. 10 meter om året i nordøstlig retning mot Sverige.

Har du besøkt Grenen på Nord-Jylland? Da er du en av veldig mange turister som har gjort det samme.
Foto: Odd Roar Lange

Populært for nordmenn

Vanligvis er Skagen også en svært populær ferieby for nordmenn. Men med den klare beskjeden fra norske myndigheter om ikke å reise til utlandet, samt da danskebåten DFDS fra Oslo til Frederikshavn er innstilt for godt, så er det neppe mange - om noen - nordmenn i regionen nå.
-Det vrimler av folk i gater og butikker, til tross for at den lokale legevakten er stengt i helgene og nærmeste sykehus er 40 minutter unna, sier havnefogd Anitta Falden Jensen til bt.dk.
Normalt er vi veldig glad i turister. Men akkurat nå skaper de stor bekymring, sier lokalbefolkningen i byen Skagen.
Her kan du lese mer om den vakre byen som er en av mine danske favoritter.

Som inspirasjon til dagene som kommer etter korona-utbruddet kan du lese disse sakene: