De beste stedene for romantiske reiser akkurat nå

Og slik unngår dere trøbbel på kjærlighetsreisen

Er dere klare for romantiske opplevelser? Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Hvor skal vi dra på romantisk ferie? Dette spørsmålet dukker opp hos mange. Og det kan være smart å vite hva man skal gjøre for å unngå en «romantisk katastrofe».
Jeg har delt noen av tipsene på «God Morgen, Norge» på TV2.
Du kan se innslaget her.

Desta Marie Beeder er en av programlederne for «God Morgen, Norge».

Skal du lykkes med å få en fin reise sammen med andre så handler det mer om hvem du reiser sammen med enn hvor dere drar. Sørg for at eventuelle uenigheter og krangler er unnagjort og oppgjort. Det går ikke bra dersom dere har store problemer i forholdet og tror at disse går over selv om man reiser bort.

Romantiske reiser høres som varmt og fint ut. Og det er det de skal være også. Men det finnes noen feller som dere bør unngå.

1) Planlegg reisen sammen - og klargjør forventningene. Dersom den ene vil tilbringe mest mulig tid på pub og den andre helst vil shoppe det meste av tiden så kan det gå mot konflikt. Sørg for å bli enige om tidsfordeling før dere reiser.

2) Legg en plan for hvor mye penger dere skal bruke. Husk å legge til 20 prosent. For dersom budsjettet er for stramt så kommer dere til å gå på en smell.

3) Reiser er sjelden bare kos og hygge. Ting kan gå galt og det kan oppstå stressende situasjoner. Dette kan føre til irritasjon og krangler. Særlig hvis man ikke er forberedt. Snakk gjerne gjennom slikt før dere reiser.

7 ting du ikke gjør på romantisk kjæresteferie

Når du reiser på kjærestetur med med en du er glad i så er det alltid med høye forventinger. Man har så lyst at det skal bli like bra som i en film eller en god roman. Men sjansen er stor for at noe kan gå galt. Fordi du gjør dette galt.

Hvor bør dere reise?


Her er fire reisemål som kommer til å gi dere gode opplevelser.

Aarhus

De koselige og vel bevarte eldste gatene i Aarhus. Foto: Odd Roar Lange

De koselige og vel bevarte eldste gatene i Aarhus. Foto: Odd Roar Lange

Danmarks nest største by er en veldig koselig by med herlige restauranter, fine butikker, småbypreg til tross for at det er en by med nær 340 000 innbyggere. Les mer om Aarhus her.

Vilnius

Vilnius har mage hotell midt i byen. Husk å bestille direkte ved hotellet. Foto: Odd Roar Lange

Litauens hovestad er i ferd med å gjøre seg klar for årets julemarked. Her er også Norge representert. Vilnius har utviklet turismen de siste årene, og både gamlebyen i sentrum og bydelene rundt er veldig lett å orintere seg i. Les mer om Vilnius her.

Longyearbyen

Stemningsfulle Longyearbyen. Foto: Odd Roar Lange

Stemningsfulle Longyearbyen. Foto: Odd Roar Lange

Mange tenker på reiser sørover når de skal på romantiske reiser. Men et veldig godt tips er å dra nordover. Til Longyearbyen. Naturen, menneskene, maten. Alt dette er spesielt på Svalbard. Les mer om Longyearbyen her.

Cannes

Prøv Cannes og et av de luksuriøse hotellene - som Carlton. Foto: Odd Roar Lange

Den franske filmbyen er en herlig opplevelse. Og dersom dere reiser etter at sommersesongen er over så kan dere finne luksushotell til halv pris. Les mer om billige reiser til Cannes her.

Vil du ha flere tips?

Dersom du vil lese mer om romantiske reiser og romantiske reisemål så kan jeg anbefale deg å kjøpe min nyeste bok «Den Beste Reisehåndboka 2019». Du finner den kanskje i butikkene nær deg, eller du kan kjøpe den på nett.