Hotellopphold med barn? Ikke glem det smarte tipset

Mange har rett og slett glemt hvor enkelt dette er

resepsjon.jpg

(ODD ROAR LANGE): Selvsagt kan barn være med på hotell. Vel og merke dersom du ikke velger hotell hvor det er adgang forbudt for barn.
Men mange gjør en stor feil når de skal bestille hotellrom sammen med familien. Og da kan det fort bli uønskede problemer. Spesielt hvis dere ønsker to rom som skal ligge ved siden av hverandre.

Ta direktekontakt

Ikke bestill hotellrom via søkemotorer på internett. Men ring istedet til hotellet for å forklare dem at dere er en familie som ønsker rom med dør i mellom, såkalte «connection doors», eller om dere heller ønsker familierom med med enn to senger.
For når du bestiller via en nettside så går hotellet glipp av masse verdifull informasjon fra dere. Og: Ikke stol på at det er nok med å sende en mail. Det er ikke sikkert at mailen når frem til riktig person.
Ring til hotellet, fortell hvilke ønsker dere har, og fremfor alt, få vite hvilke tilbud de har til dere som er familie på reise.
Ikke sjelden kan du forhandle deg frem til en gratis seng for ett eller flere av barna, ett større rom enn dere betaler for, gratis adgang til samarbeidende svømmehaller etc.
Før du avslutter samtalen: Be om å få tilsendt informasjonen og en bekreftelse på bestillingen.
Så er du på den sikre siden.
Og: forresten: Husket du å sjekke utløpsdatoen på passet til barna?

Les mer om å reise med barn: