Dette hotellet burde vært stengt

Finnes det ingen nedre grense for hva som kan leies ut som "hotell"?

Bilde av hotellet, hentet fra hotells egen nettside.

Åpenbart ikke i First Hotel-kjeden. Avisen Dagens Næringsliv har vært på hotelltestbesøk på First Hotel Breiseth i Lillehammer. Hotellet ligger meget sentralt til, med kort avstand til både gågata og jernbanestasjonen/busstasjonen. Du får det knapt mer sentralt i Lillehammer. Jeg tror ikke anmelderen noen gang reiser tilbake. Ikke jeg heller, for den saks skyld. Dette hotellet fortjener ikke gjester. Både fordi det er håpløst dårlig og fordi Lillehammer har mange gode alternativ for dem som trenger tak over hodet og en god hotellopplevelse. 

Jeg velger et annet

Jeg hadde heller ikke noen planer om å dra tilbake til First Hotel Breiseth før hotellet ble stengt, renovert, ledelsen byttet ut (siden de åpenbart ikke vet hva som kreves for å drive et hotell etter anstendige prinsipper) og at hotellet ble åpnet på nytt. For det som på hotellets nettside kan se ut som sjarmerende hotell er rett og slett et "hotell i særklasse" - med negativt fortegn. Dersom den britiske "The Hotel Inspector" Alex Polizzi, som jeg har samarbeidet med, hadde kommet til First Hotel Breiseth så hadde det virkelig blitt månelyst.

Hotellet fikk denne uken 10 av 30 poeng i DNs test. Det er tidenes dårligste hotelltestresultat i avisen. Du kan lese hele testen her (krever innlogging).

Dette mener DN

Her skal jeg gi deg noen smakebiter fra artikkelen her:

"I egen­presentasjonen som ligger på rommet står det at hotellkjeden First Hotels’ kjerneverdier er «glede, omsorg og innovasjon» og at dette er verdiene hotellkjeden vil man skal «kjenne på etter å ha vært hos oss».

Men her er det hverken glede eller innovasjon å spore – bare vemmelse og avsky.", skriver journalisten. Og fortsetter:

"Ved første øyekast blir man hensatt til årgangskrim à la Derrick fordi absolutt alt av interiør er så håpløst avleggs. Uansett hvor man snur seg, dukker det opp nye overraskelser: Sofaen er så slitt at mønsteret er borte. Skaphengslene er ødelagt. Den ene sengefoten mangler og er erstattet av en metallfot. Tapetet er fullt av skrubbsår. Bordplatene er så nedslitte at de knapt ville blitt solgt på et loppemarked. På den tilårskomne, tomme minibaren på hjul, ligger en gammel tråd som gjenstår av en avklipt flaskeåpner, som ikke er der lenger. Ingen av lampene ved sengen virker. Altfor store lyspærer er satt inn i de livløse spotlampene og kabelen henger bare løst innvendig langs skapet. Reservesengetøyet har store flater med frastøtende gule merker på seg. Rommet ser ikke ut som det har vært renovert siden Lillehammer-OL i 1994."

Bilde fra resepsjonsområde. Hentet fra hotellets nettside.                                      

Og så blir det verre

"Jo mer man ser seg rundt, desto verre blir det: I vindus­karmen ligger en gammel rosa tyggis med et tykt svart hårstrå på. Hele flaten på det store skapet over sengen er dekket med tykt lag med gammelt støv, av en slik mengde og tykkelse at det kanskje er flere år siden det ble rengjort der.

Inntrykket blir ikke bedre inne på baderommet: Fugen mellom flisene minner mest av alt om et gammelt pissoar. På den tykke, brungule og frastøtende kanten langs badekaret ligger både det som ser ut som kjønnshåret til en tidligere gjest, en litt merkelig grønn masse og fremfor alt god, gammeldags skitt. Spruterester og gamle fingeravtrykk er også godt synlige både her og der. Badets «vanity kit» er åpnet fra før. Dorullen henger ikke ordentlig fast. Når den faller av, ser man resteremser av tidligere doruller."

En skam for Hotell-Norge

Ville du bodd her?

Neppe. Og hotelloppholdet kostet 1550 siden dette var et superior room!

Ikke rart avisen kaller det et skrekkhotell - før de avslutter: 

"Det er en skam ikke bare for First Hotels-kjeden, men for hele den norske hotellnæringen."

I denne artikkelen beklager hotellsjefen det som har skjedd. Og hun lover at ting skal bedre seg, og at de allerede har iverksatt flere tiltak.

Jeg skal dra tilbake til hotellet for å sjekke. For dette må bli bedre - veldig raskt. Ellers bør de stenge.

LES MER: