Her ryker 200 jobber - ingen er sikret ny jobb ved luksushotellet

Snart er den røde løperen borte. Britannia skal rives. Og så skal et nytt luksushotell oppstå. Foto: Odd Roar Lange

Rema-Reitan beholder fasaden på Britannia hotell i Trondheim. Det gjør ikke de ansatte, som mister jobben.

I dag ble det kjent at et av Norges mest ærverdige hotel, Britannia i Trondheim, stenger dørene 1. juli neste år. Samtidig mister rundt 200 personer jobben. Dette utgjør rundt 120 heltidsstillinger.

"Ufattelig trist dag på jobb", skriver en av de ansatte. "Alle ansatte mister jobben sin fra 1.7.2016 uten noen form for garanti om å få den tilbake når ombyggingen er over".

De ansatte ble informert om den dramatiske nyheten på et allmøte 30. november.

 

Ingen glede

Direktør Arne Marius Berg sier dette til Adresseavisen: Det er vanskelig å glede seg over over det som skjer ved hotellet.

Og det som skjer er voldsomme saker. Reitan har kjøpt den halvparten Olav Thons eide av aksjer ved hotellet. Reitan eide fra før den andre halvparten. Kjøpesummen skal være rundt 375 millioner kroner. I tillegg skal Reitan pusse opp hotellet for rundt en halv milliard kroner. Samtlige ansatte mister jobben den perioden - 15-18 måneder - som hotellet blir stengt.

Nyoppussede Palmehaven forsvinner.                                 Foto: Odd Roar Lange

Usikkerhet

Og det er usikkert hvem - om noen - får jobb i det nye selskapet som skal drifte hotellet. Det er foreløpig ikke kjent hvem dette blir.

Britannia Hotell skal i følge Adresseavisen, som først brakte nyheten, bli det største og mest eksklusive hotellet nord for Dovre når oppussingen er ferdig.

Klarer de ansatte å opprettholde topp service når de vet at de er uten jomm fra sommeren? Foto: Odd Roar Lange

Drøm og mareritt

-Det er en drøm som går i oppfyllelse for Odd Reitan og en gladsak for Trondheim som får et tøft og eksklusivt hotell byen fortjener, sier Ingolv Høyland, administrerende direktør i Reitan eiendom og styreleder i E.C. Dahlseiendom til Adresseavisen.

Jeg er ikke sikker på at alle de ansatte ved hotellet mener det samme i dag. Kanskje gjør noen av dem det om to år?

Høyland bekrefter at Reitan har hatt en lang drøm om å få eien Britannia. Da han kjøpte halvparten av aksjene i fjor trodde de ansatte at arbeidsplassene var trygge. Det var de altså ikke.

Og det spørs hvordan hotellet takler det halve året med ansatte på oppsigelse. Britannia har i 140 år tatt mål av seg å være det beste hotellet i Trondheim. Nå blir det en kolossal test som skal gjennomføres. Reitan vil rive hotellet, de ansatte avgjør om hotellets gode navn og rykte skal lide samme skjebne.

Les mer: