Dette er et godt hotellvalg i Oslo

Hotelinsider: Her får du utsikt mot naboen, en bikube og en god hotellopplevelse.

Dette hotellet er verd besøket og oppholdet - Scandic Vulkan Hotel.          Foto: Odd Roar Lange

Jakten på et godt hotell i Oslo er ikke alltid like enkel. Da er det godt å få litt hjelp. Rett på sak: dersom du vil ha et bra hotell i Oslo så kan du gjerne velge Scandic Vulkan Hotel

Beliggenheten til hotellet, i begynnelsen av Maridalsvegen, er ikke helt i sentrum for dem som ønsker enkel gangavstand med koffert på slep. Men tar du buss fra Oslo S (nr 34 eller 54) eller en taxi så er du på plass etter få minutter. Kr 32 kroner med buss og ca 150 kr med taxi.

Inne i en stor og åpen resepsjon blir vi tatt i mot av en svært hyggelig resepsjonist. Innsjekkingen går kjapt og informasjonen om de viktige tingene på hotellet er slik den skal være.

Her er resepsjonen i hotellets fjerde etasje, så både bar, restaurant og frokostsal er under bakkeplan. Mens hotellrom 717, som er ett av de i alt 149, med andre ord ligger i tredje etasje over Maridalsvegen.

Urbanhotel

Designerrommet er hipt og urbant. Med svært gode forhold for lading av medbrakte el-artikler. Endelig et rom som har nok ladepunkter. Internettet er kjapt og bra (krever innlogging og er gratis), stor tv og et av vinduene kan åpnes. Vinduer i dette rommet går fra gulv til tak og selv om rommet er smalt får man allikevel en god og luftig følelse.  

Fra hotellrommet er det utsikt inn til gjenboerne i nabohuset. Fra det andre vinduet ser man bikubene på taket av Mathallen.                                                                   Foto: Odd Roar Lange                    

Badet/toalettet er middels stort, lyst og fint. Men skal ikke være så veldig mye mindre på et dobbeltrom superiorklassen...

Frokosten

Weekendfrokosten serveres til kokka 11.00 Det er perfekt. Men mellom 10.00 og 11.00 har frokostbetjeningen småtrøbbel med å klare etterfyllingen. Det ordner seg etterhvert, og utvalget er såpass bra at jeg ikke opplever at noen er spesielt misfornøyd. På hverdager er frokosten ferdig allerede 09.30. Det er for tidlig for flere som ankommer samtidig som maten bæres ut. Jeg tror neppe de ble særlig happy...

Fra hotellet kan du se noen av bikubene på taket mellom Mathallen og dansens hus. Honning herfra får du på frokostbordet.

Restauranten

Restaurant "V" ble ikke testet under oppholdet. Vi var i stedet på besøk i Mathallen som ligger 10-15 meter unna hotellet. Finner du ikke noe å spise her så bør du ha med deg egen matpakke hjemmefra. Da er du nemlig altfor sær.

Vil du ta turen til Grünerløkkas mange restauranter så ligger de bare fem minutters gange fra hotellet. Grünerløkka er ellers også et bra område for å ta en søndagstur eller kveldstur. Eller, ta buss nr 54 til Frysja/Kjelsås og gå turen langs Akerselva tilbake til hotellet (7 km)

Baren 

Stor utvalg i ulike ølsorter, men i følge servitøren var de utsolgt for mange av dem. Verre var det at gjesten på nabobordet gjerne ville ha en cognac og ble presentert for De Luze XO og VSOP uten at hun fikk høre verken pris eller hva som var forskjellen. Hun burde også få vite at det fantes andre cognacer på drikkekartet. Servitører i barområdet skal vite litt om alle drikker som serveres.

Scandic Vulkan har flere unike rom.            Bestill gjerne ett av dem. Foto: Odd Roar Lange

Ekstraservice

Vi trengte en ekstraseng på rommet på grunn av en ekstra overnattingsgjest. Denne ble levert svært raskt og med et smil. Sånn skal det være.

Bestilling og utsjekking

Kan gjøres gjennom egen app/sms. Dette fungerte kjempebra.  Tilbud om sen utsjekk mot å betale 100 kroner per time er imidlertid ikke bra nok. Hos en hotellkonkurrent i Oslo sentrum fikk vi behold rommet helt frem til klokka 18.00 uten tillegg i prisen. Det er imponerende.

Bestill rom direkte fra hotellets hjemmeside. Det er her du får de billigste prisene.

Derfor skal du dra hit

Det gode helhetsinntrykket fra fire dagers opphold gjør at jeg mener at Scandic Vulkan Hotell er et av de bedre jeg har bodd på i Oslo. Mye takket være folkene som jobber der. Servicenivået er høyt, som gjest blir du sett, og hotellet er både urbant og moderne og tilpasset 2016-behovene til moderne reisende. Det er slik det skal være.  Jeg nøler ikke med å anbefale dette hotellet til andre.

Har du forslag til andre hotell jeg bør besøke? Send tipset til orl@thetravelinspector.no

Scandic Vulkan Hotel

Adresse: Maridalsvegen 13 A, Oslo

Byggeår: 2011

Testet: Dobbeltrom Superior standard for to personer

Pris for oppholdet: 1349 kr inkl frokost 

Terning: 5

Les også disse hotellomtalene: