Nyhetsvarsel: I helgen kan du kuppe høstens flybilletter

Derfor er dette det riktige tidspunktet for den som vil kjøpe høstens billigste ferie.

Go to gate. Gjør deg klar for å bestille høstens flybilletter. Nå går de billigste. Foto: Odd R. Lange

Når skal jeg kjøpe flybilletter? Dette spørsmålet er det jeg får aller oftest når det gjelder reise. Og svaret er vanskelige å gi, fordi det beste tidspunktet endrer seg. Så snart en ny "riktig" ukedag er blitt kjent, endrer folks handlemønster seg. Og siden etterspørselen er størst på den omtalte riktige dagen blir prisene denne dagen høyere. Det er ikke sikkert at den rette dagen for billettkjøp er den du tror.

Dette bør du vite

Airlines Reporting Corporation og Expedia har analysert kjøp og salg av 10 millioner flybilletter. Konklusjonen er klar: De billigste billettene kjøper du i helgene.
Flytrafikken har det siste året økt med sju prosent, mens prisene har gått ned med åtte prosent.
Og undersøkelsen viser følgende:

Skal du kjøpe de aller billigste billettene skal du bestille dem 57 dager før selve reisen. Dette er statistikk, så vær klar over at det kan svinge noen dager foran eller senere. Men hvis du skal på høstferie i midten av september så er det den kommende helgen du skal lete etter billetter. 
For reiser fra Europa til USA er det enda lenger tid i forvegen som gjelder. Da vil du vanligvis få de billigste billettene 176 dager før avreise.
Husk også å skaffe deg flyselskapenes lojalitetskort. For det første får du bonuspoeng for alle reisene, og for det andre blir du varslet når selskapet legger ut nye tilbud.

Fikk du med deg disse?