Derfor bør du bestille sydentur når det er sol og fint vær

Dette tidspunktet gir deg de billigste sydenreisene. Her er restplassene

Drømmer du om en sommerferie som dette. Da bør du bestille når sola skinner. Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Tall fra reiseselskapene bekrefter at prisen på sydenvarme stiger i takt med nedbørsmengden. 

- I sommer har prisene variert mye, gjennomsnittsprisen per reise har variert med mer enn 1.000 kr, og ustabilt sommervær her hjemme har mye av skylden.  Det er altså mye å spare på å bestille seg sydentur når solen skinner, forteller kommunikasjonssjef Nora Aspengren i Star Tour.

- Hvorfor er det slik?

-  Prisene påvirkes først og fremst etter etterspørselen. Og det er ingen tvil om at vi får litt feriepanikk og bestiller sydentur når det er dårlig vær her hjemme. Sommeren i Norge er alltid ustabil, og vi blir like overrasket hvert år, sier Nora Aspengren

Nordmenn booker sommerferie døgnet rundt, men de fleste ser ut til å gjøre det i arbeidstiden ca. kl 11.00.

Slik får du mest for pengene

1.     Book sydenreiser i varmen - Det er hundrelapper å spare på å bestille reise når solen skinner. Dersom det er dårlig vær akkurat der du er, men du vet at sola skinner over resten av landet er det selvsagt smart å være rask på avtrekkeren og sjekke prisene.

2.     Bestill reise når det er kort tid igjen til avgang eller når alle andre er på jobb. Dersom du likevel er sent ute med å bestille sommerferie og er fleksibel på avreise: Kast deg på en siste minutts-reise eller reis i september eller oktober.

3.     Meld deg på nyhetsbrev – Alle flyselskap og reisearrangører sender sine beste tilbud til sine nyhetsbrevabonnenter. Følg med og vær rask dersom du finner noe du liker. Dersom du synes prisen er bra, slå til. Ikke vent på noe som er enda billigere. Sannsynligvis blir du skuffet.

Restplasser

Her er noen andre restplass-sider det kan være lurt å følge med på

Star Tour

Apollo

Restplass.no 

Solia.no 

Finn.no 

Trivago.no

Hotels.com

Reiseguiden.no 

Travelmarket.no

 

Fikk du med deg disse?