«Alle» vil til Kanariøyene - men det er her du får mest sol

Kanariøyene ser ut til å bli vinterens store reisemålvinner. Men et annet reisemål er solvinneren.

Varme drømmer om Egypt.                                                      Foto: Marjan Vegt

(ODD ROAR LANGE): Dette er signalene fra alle de fire store charterselskapene i Norge overfor Thetravelinspector. Det er ulike feriemål på den norske feriefavoritten Gran Canaria som kommer til å være volumvinneren også denne vinteren.

Mer sol i vente

Men, i november har Rødehavet 50 prosent flere soltimer enn Kanariøyene i følge Forex sin solindex fra 2015.
- For mange ble sommeren 2016 en værmessig stor skuffelse og ikke før er den avblåst så starter jakten etter solstråler i vinter. Jo, vi nordmenn er et reisende folkeferd, ofte etter sol, og øker omfang, med at dagene blir kortere og solen stadig henger lavere på himmelen i vår del av verden. Det er et dårlig utgangspunkt å møte vinteren med lite energi, men vissheten om en reise til sol og varme kan hjelpe både på energien og humøret”, sier Gunder Moe, daglig leder i reisearrangøren Amisol i en pressemelding

Høyt trykk for høytrykk

- Siden de fleste legger sin hovedferie til sommeren, hvor avstanden til sol og sommer er kort og Middelhavet kan lokke med herlige sommeropplevelser, er det færre som har mulighet til å reise langt og å være borte lenge i vinterhalvåret. Dermed bør du jakte på reisemål som ikke er for langt unna. Og i november måned kan Rødehavet lokke med 50 prosent flere soltimer enn blant annet Gran Canaria. Dette tilsvarer tre timer mer sol per dag.  Reisemål ved Rødehavet ligger ca 5,5 flytimer unna (fra Oslo). Det er kort vei til godt vær i vinter, avslutter Gunder Moe.