Slik kan du bli gratisturist i Oslo

Vet du hva som skjuler seg i hovedstaden?

Hvor godt kjenner du Norges hovedstad? Har du vært på Grefsenkollen? Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Hovedstaden Oslo er full av spennende opplevelser. Men mange som bor i byen vet ikke om dem. Eler de vet, men de bruker dem ikke. Andre, som kommer på besøk, velger andre gjøremål og tenker: neste gang skal jeg besøke dem.
Søndag 15. april er det igjen duket for Turist i egen by. Oslo kommune, Visitoslo, Oslos museer og attraksjoner og Ruter står klare til å ønske deg velkommen til å bli bedre kjent med byen din – helt gratis! 

Slik får du turistpass

Det eneste du trenger for å bli med på moroa, er et Turist i egen by-pass. Dette passet gir deg gratis adgang til hele 47 museer og attraksjoner, og fra kl. 09.00-23.59 du får reise gratis med T-bane, trikk, buss og båt i sone 1.
I tillegg får du rabatter og spesialtilbud på en rekke restauranter og opplevelser.
- Turist i egen by gir oss alle en fantastisk mulighet til å bli enda bedre kjent med byen vår. Ta med venner og familie på en spennende søndagstur! Kanskje du skal besøke en plass du aldri har vært før?, sier ordfører Marianne Borgen i en pressemelding.

Stikk innom

Turist i egen by er en enestående anledning til å besøke attraksjoner du spaserer forbi hver dag, men ikke har tatt deg tid til å stikke innom. Når besøkte du for eksempel Skimuseet i Holmenkollen, Frammuseet på Bygdøy eller Nobels fredssenter sist? Under Turist i egen by i år kan du også for første gang besøke Kreftforeningens nyåpnede Vitensenter og besøke utstillingen «Det felles eide» i Kunstnernes Hus, du kan nyte opera på Gamle Raadhus Scene eller utforske det bohemske Oslo med Ourway Tours.

Skattejakten i Oslo

Eller hva med å benytte muligheten til å oppleve noen av Oslos skjulte perler? Denne dagen kan du gå de 198 trinnene opp til tårnet i Oslo domkirke, bli med på omvisning i Villa Stenersen og Universitetets Astronomiske Observatorium eller oppleve minikonserter i Oslos vakreste konsertarena, Universitets Aula.
Søndag 15. april byr også på mange morsomme aktiviteter for store og små. For eksempel kan du se Oslos severdigheter fra et annet perspektiv sammen med Viking Biking, kjøre radiostyrt båt på Norsk Maritimt Museum – eller finn frem arkitektspiren i deg på Arkitekturmuseet og bygg dine egne søte konstruksjoner av godteri!
- Vi er utrolig glade for at vi har så mange deltakende Oslo-aktører som ønsker å bidra til å gjøre denne søndagen til en folkefest. Dette er 12. året på rad at Turist i egen by går av stabelen. Oslo kommune og vi i VisitOSLO tar sikte på minst like mange besøkende i år Visit Oslo.

Astrup Fearnley Museet 25 år

Visste du forresten at Astrup Fearnley Museet i år feirer 25-årsjubileum? Bli med på miniomvisning inne i museets storstue på Tjuvholmen eller la barna løse rebus ute i skulpturparken.
Turist i egen by er et arrangement for Oslos befolkning, som arrangeres av Oslo kommune og VisitOSLO i samarbeid med Oslos museer, attraksjoner og Ruter. Målet er at du som bor i byen, skal bli en god ambassadør for hovedstaden og en kunnskapsrik vert for gjester fra inn- og utland. 
-  Mange som reiser kollektivt tar den samme ruten hver dag, til og fra jobben, skolen, butikken og fritidsaktiviteter. I tillegg ser vi at flere og flere oppdager at de med Ruter kan oppleve langt mer av det Oslo har å by på. La bilen stå, vær turist i egen by, opplev nye holdeplasser og test ut hvordan det er å bruke nettverket med buss, trikk, t-bane og båt, oppfordrer Bernt Reitan Jensen, administrerende direktør i Ruter.

Slik skaffer du deg din gratisbillett 

Turist i egen by-passet kan du hente på forhånd allerede i dag hos Oslo Visitor Centre i Østbanehallen.
Vær tidlig ute, så slipper du kø den 15. april! Der kan du også hente passet på selve dagen den 15. april (kl. 9 - 16), i tillegg til i Rådhuset (kl. 9 - 13).

Les mer om Oslo: