Manneforbud på svensk sommerfestival

Manneforbud på svensk sommerfestival

Denne musikkfestival i Göteborg blir kun for kvinner

Emma Knyckare                                                                       Foto: Kitty Lingmerth

(ODD ROAR LANGE): Kvinnene slår tilbake mot menn som ødelegger musikkopplevelser, festivaler og trygge sommer-event.
Etter flere hendelser med overgrep på festivaler så Emma Knyckare seg lei på at festivalgjengere skal føle seg utrygge. Hun tok derfor initiativet til en 100% mannefri festival, og resultatet ble den unike festivalen Statement. Den er Sveriges første store musikkfestival som arrangeres helt uten menn, både når det kommer til publikum og artister.
Den siste helgen i august arrangeres det en ny og spennende festival midt i hjertet av Göteborg – nemlig Statement Festival som kun retter seg mot kvinner og transpersoner. Fra 31. august til 1. september fylles Bananpiren i Göteborg med musikk, humor og fest – og målet er at alle skal føle seg helt trygge under festivalen.

Joy kommer til festivalen i Sverige.                                        Foto: Kamila Schneltser

- Interessen er kjempestor, vi solgte billetter før vi i det hele tatt hadde booket artister. Det føles veldig stort, sier hun i en pressemelding fra Visit Sverige.
Det er første gangen en slik festival arrangeres. Gjennom å skape en frisone for kvinner og transpersoner vil arrangørene ta et tydelig standpunkt mot seksuelle overgrep. Festivalen skal ikke være en løsning på problemene, men en reaksjon på dem. Interessen for festivalens konsept har vært stort både i Sverige og internasjonalt.

Sommerfest

–  Vi har booket mye bra musikk allerede og vi kommer til å fortsette å slippe flere artister og humorinnslag i tiden fremover. Bananpiren er en fin plass for en sommerfestival, og vi har mange morsomme og spennende ting på gang, sier Knyckare.
 

Frida Hyvonen.                                                        Foto: Elin Berge

Mye av det som kommer til å skje på og rundt festivalområdet er fortsatt hemmelig, men artister som Frida Hyvönen, Shirin – som er oppvokst i Norge, DJ-douen Karim & Karam, Tamt T og Dolores Haze er bekreftet. I tillegg kommer noen av Sveriges fremste komikere, som Nour El-Refai og Petrina Solange.
 
– Dette er en festival hvor man skal kunne lytte til musikk og feste, uten å behøve å titte seg over skulderen. Man skal kjenne seg trygg. Det kommer til å bli to morsomme dager som de besøkende vil huske for alltid, sier Emma Knyckare.
 Også miljøer som kanskje vanligvis ikke henger på festivalområder har vist interesse.
 – Vi vet blant annet at det er flere forskere som har kjøpt billett til festivalen, fordi de er interessert i å se hva som skjer i et separatistisk rom som dette, sier festivalsjefen.

Les mer om opplevelser i Sverige:

Slik kan du bli gratisturist i Oslo

Slik kan du bli gratisturist i Oslo

Først gikk han en beinhard skitur til Sydpolen...

Først gikk han en beinhard skitur til Sydpolen...