Vil nekte deg å fly så ofte du vil

Så mange flyturer får du hvert år

(ODD ROAR LANGE): Lederen for energi- og miljøkomitéen på Stortinget, Ketil Kjenseth (V), vil utrede maksimalkvoter på flyreiser. Et alternativ kan være å gi de reisende inntil ti flyreiser hver år. Og trenger du flere flyreiser så skal du kunne bruke av kvotene til dem som ikke bruker opp sine. Dette kommer frem i en reportasje torsdagens utgave av Adresseavisen.

medium.jpg


- Kvotene kan også være i form av utslipp eller antall utenlandsreiser. På samme måte som industrien har kvoter for CO2-utslipp, foreslår politikeren.
- Nordmenn er verdensmestre i å fly, og vi må spørre oss om det skal fortsette slik. Et annet alternativ er å øke avgiftene slik at det svir skikkelig. Men vi har sett bråket som økte avgifter har ført til, sier Kjenseth til avisen.
Han tror også at el-flyene vil spille en viktig rolle i Norge, og at disse bør bruker til trafikken mellom kortbaneflyplassene her i landet.

Hvis den negative utviklingen fortsetter, må vi politikere ha flere og tøffere verktøy å velge mellom. Derfor bør en kvoteordning utredes.
— Ketil Kjenseth, leder av Energi- og miljøkomitéen til Adresseavisa

Mange har også lest disse artiklene: