Jeg vet om en skjult perle. Her er den.

Jeg elsker skjulte perler. Ikke nødvendigvis at de er skjult. Men at de er perler.

Dersom du er på jakt etter luksus, kjør forbi. Dersom du er på jakt etter god stemning, sjel, god service og et sted med varme: bo her. Foto: Odd Roar Lange

Dersom du er på jakt etter luksus, kjør forbi. Dersom du er på jakt etter god stemning, sjel, god service og et sted med varme: bo her. Foto: Odd Roar Lange

Når jeg oppdager dem ønsker jeg å dele dem med andre - ikke holde dem for meg selv. Det er slik perlene skinner best. Ellers blir de bare skjult, og ikke noen perle.

En av dem er Nordre Flatmark Gård i Romsdalen. Nå - noen dager før Norsk Fjellfestival er det mange som lurer på hvor de skal bo. Hvor de kan finne en god og rimelig overnatting og der vertskapet er hyggelig.

Du finner ikke bedre sted enn Nordre Flatmark!

Det gamle huset er tatt meget godt vare på. Flere av de gamle sengene er byttet ut med nye og moderne wonderland-senger.

Du skal sove godt når du besøker Nordre Flatmark. Per og Synnøve Bersås har lagt sjelen sin i at gamlehuset på gården skal passe for folk som vet å sette pris på de gode opplevelsen og det gode øyeblikket. Er du på jakt etter et partysted med glamour, eller et sted med minibar og roomservice? Da skal du finne noe annet.

Et lite skilt ved vegen. Det er her du skal svinge av og kjøre under jernbaneskinnene. Foto: Odd Roar Lange

Et lite skilt ved vegen. Det er her du skal svinge av og kjøre under jernbaneskinnene. Foto: Odd Roar Lange

Dersom du vil bo på et sted med et aktivt gårdsliv, der du kan få være med på noe av det hvis du vil. Og er på jakt etter et sted som har en dramatisk forhistorie som du kan bli høre av vertskapet, som med entusiasme og begeistring viser deg rundt, da er dette stedet du skal velge.

Her er svært god plass til både to og tre (kanskje fire hvis de er små) familier i huset. Det er store langbord for felles måltider, og det oser av historie. Vertskapet deler den altså gjerne med dere dersom du ønsker. Og det bør du gjøre - etter at du har vært på en dagstur i Rauma.

Her er litt enkel informasjon:

Du finner Nordre Flatmark Gård ca 15 minutters kjøring fra Åndalsnes i retning mot Bjorli. Det gamle våningshuset ble oppført i 1915. Dette har de siste årene blitt restaurert, og blir nå brukt til utleie. Og også i løpet av vinteren er det blitt oppgradert.

Det inneholder stort og fullt utstyrt kjøkken med spiskammers, tre stuer, der den ene er spisestue med tømmervegger. Ved behov kan det dekkes på til ca. 30 personer. Det er fem soverom med dobbeltsenger.

Det er to toalett og åtte soverom i huset, og dermed 15-17 senger / soveplasser alt i alt. I tillegg kommer fire sengeplasser  i "dukkestua" i hagen og sengeplasser i fiskebu ved elva.

I utgangspunktet er det lagt opp til selvhushold.

Men snakker du pent med Synnøve (og det gjør du selvsagt) så er det ingen grenser for hva som kan ordne seg...

I tillegg til hovedhuset er det en stor hage, grill (vær forsiktig med åpen ild) og hagemøbler. Og fantastiske lekeforhold for barn.

Ta en rusletur ned til Rauma elv.  Nyt livet og en flaske vin. Foto: Odd Roar Lange

Ta en rusletur ned til Rauma elv.  Nyt livet og en flaske vin. Foto: Odd Roar Lange

Drama og romantikk

Her kan du lese en tidligere reportasje jeg har skrevet om et av mine favorittsteder, Nordre Flatmark Gård: Om drama og romantikk på gården.

 

Kontaktdata

Nettside:  Nordre Flatmark.

Telefon: 71 22 37 11/ 97158274 / 90643947

Hils gjerne fra meg. Jeg garanterer dere et uforglemmelig opphold!

Fikk du med deg disse?