7 flotte steder å oppleve på 7 dager - i Norge

Dette er utsikten til din livs fineste sommerferie i Norge.

Jeg har lagt opp reiseruten fra nord til sør, men det er selvsagt mulig å ta den motsatt vei. Ta din egen bil, eller velg å leie en bil til sommerpris i ferien. Dette blir bilferien du aldri glemmer.

Stokkøya Sjøsenter

Det er mange som hevder å ha et unikt hotell i Norge. Stokkøya Sjøsenter  helt nord i Sør-Trøndelag er ett av dem som virkelig kan si at de har det. Selv om det strengt tatt ikke er et hotell slik vi kjenner det, i vanlig forsvant. Her kan du enten bo i SUB-hus med SUB-lugarer. Hver lugar har sin egen stil og innredning, eget bad og overbygd veranda. Dersom du velger å bli enda flere netter på Stokkøya kan du leie et av kysthusene hvor du kan ha selvhushold. Og om du virkelig vil komme tett på naturen kan du bo i telt på stranda. Strandbaren er en sjelden perle, hvor eierne ofte har konserter. Slik reiser du hit

Ålesund

Ålesund er Møre og Romsdal fineste reiselivsby. Dra dit og se selv.   Foto: 62 Nord

Neste dag går turen videre til Ålesund, og dere kjører over Atlanterhavsvegen på turen dit. Ålesund er den byen i Møre og Romsdal som har satset mest og best på turisme. Ta gjerne en tur opp til byfjellet Aksla, men spar pengene her og bruk dem heller i en av restaurantene nede i byen. Min favoritt er Maki restaurant på Hotel Brosundet, men byen har flere gode spisesteder og jeg skal teste noen av dem i sommer. Før middag: ta en biltur ut til Alnes og fyret der. Solnedgang eller grisevær. Spiller ingen rolle. Dette er naturopplevelse i verdensklasse.
For shopping: Dra til Devoldfabrikken i Langevåg.

Stad

Turen fra Ålesund går tre timer videre til værharde og fantastiske Stad. I stedet for å bo i "sentrum" fortsetter dere ut tilsurfeparadiset Hoddevika. Her er man også tett på naturen og dersom du er klar for utfordringer, sjøvann og masse latter så bør du melde deg på en lynkurs i bølgesurfing. Eller hva med en fjelltur opp til de fenomenale utsiktsplatåene over stranden? Her i Hoddevika er det ingen luksus, men det er i toppklasse når det gjelder vind i håret, flott strand, natur og glede. Hyggelig overnatting hos Lapoint

Håheim

God stemning på Haaheim gård.                                                     Foto: privat

Turen videre fra Stad går sørover langs kysten og til Tysnes utenfor Bergen. Her liggerHaaheim gård. Torstein Hatlevik skulle bare ha "noe å gjøre på" da han kjøpte den gamle gården. Det er blitt til et lite og meget veldrevet hyggelig hotell. Nå har han også kjøpt E H Vaage Dampskipsekspedisjon med brygge og og et lite handelssted. Torstein har mange jern i ilden, men alltid tid til å gjøre det beste for gjestene sine. Her kommer du til å trives.

Bergen

Prøv en av Norges beste sjømatrestauranter.                         Foto: Cornelius Sjømatrestaurant

Neste dag går reisen videre til vestlandshovedstaden Bergen. Siden denne turen ikke er så lang så rekker du en liten handletur i de små smauene bak Bryggen før du går om bord i skyssbåten som går ut til sjømatrestauranten Cornelius på Holmen. Dette stedet har så god mat og drikke at jeg ved flere anledninger har sagt til besøkende at jeg dekker restaurantregningen deres dersom de ikke er fornøyd. Jeg har aldri fått noen negativ tilbakemelding... Restauranten, som er en av mine favoritter, ligger på en liten holme, med fenomenale muligheter til å hente og tilberede god sjømat. Dette er idyllisk. Byen Bergen har mange hotell. Min favoritt er å leie en suite på Clarion Hotel Havnekontoret.

Geilo

Nå har vi kommet til dag 6 på reisen. Og turen går til Geilo. Her har Vestlia Spa Resortpusset opp for 250 millioner kroner, og selv om det er vintergjestene som er de fleste så er det også god sommerstemning på Geilo. Pass på å komme dere tidlig nok til Geilo til at dere rekker en lunsj i sentrum før dere tar turen tilbake til hotellet for å få spabehandling. 

Oslo

Denne superuken avsluttes i Oslo - hvor dere bor på hotel The Thief på Tjuvholmen. Hotellet har vunnet en rekke internasjonale priser for både design og service. Dette er det beste av hovedstadens hotellverden. Bruk gjerne hotellets concierge til å finne noe som passer for dere. De bestiller gjerne billetter til konserter etc. Kvelden i Oslo starter med en cocktail på takterrassen av hotellet. Her kan du lese mer om luksus i Oslo.  

Fikk du med deg disse: