Denne appen varsler deg ved terrorangrep

Derfor bør du ha den på telefonen din når du reiser hit.

terror-app-thetravelinspector

Dessverre har Frankrike blitt rammet av en rekke terroranslag det siste året. Tragiske hendelser i Paris og Nice vakte oppmerksomhet over hele verden. Men hvordan kan man raskest varsle turister og fastboende når terroren rammer?

Svaret er: Via en app.
Gå til App Store (Iphone/Ipad) eller Google (Android) og skriv SAIP (Population Alert and Information System) - så kan du gratis laste ned appen. Det er innenriksministeriet i Frankrike som står bak appen og varslingen.

Facebook Trygghetssystem

Facebook Trygghetssystem

Du varsles dersom du er innenfor den regionen varselet gjelder for. Og du får instruksjon om hvordan du skal oppføre deg. Instruksjonen gis på engelsk og fransk.

Du velger selv om du manuelt vil legge inn stedet eller området du er i. Eller om smarttelefonens gps skal sørge for å vite hvor du er. 

Etter at du har lastet ned appen må du gå gjennom en enkel oppsettingsmeny. Og så er appen klar for bruk.

App for flere land

Foreløpig gjelder den ved angrep i Frankrike. Men jeg håper flere land tar i bruk tilsvarende varsling. Og jeg skal holde deg oppdatert når dette skjer. Følg reisebloggen Thetravelinspector.no for siste nytt.

Husk også at Facebook har et eget trygghetssystem der du kan si i fra til dine dersom du er trygg og befinner deg i et område som rammes av terror eller annen katastrofe.

Dette skal du gjøre dersom terror rammer reisemålet der du er.

Fikk du med deg disse?