Nå åpner spansketrappen etter million-oppussing

Nå kan du igjen ta selfie på Romas mest fotograferte sted. 

Spansketrappen slik den så ut i mai 2016. I oktober i 2016 åpnes den på nytt.
Foto: Odd Roar Lange

I nesten 300 år har spansketrappen vært en severdighet i Roma. Og bruken av trappen har vært så stor at det har ført til enorm slitasje. Trappen som stod ferdig i 1725 har flere ganger vært gjennom store restaureringsprosjekt, forrige gang i 1995.

Diamanter

I oktober 2015 ble trappen igjen stengt etter at luksusfirmaet Bulgari (Bvlgari) tok på seg å betale regningen for ny oppussing. Som de fleste oppussingsprosjekt ble det dyrere enn ventet og sluttsummen havnet på 14,2 millioner kroner.
Nå skal trappen igjen åpnes og dermed kan du ta selfie på stedet som tidligere er kåret til det mest fotograferte i Roma. 

Hvorfor heter den spanske trappen når den ligger i Roma?
Navnet skyldtes den spanske ambassade, som hadde etablert den første permanente, utenlandske representasjonsbolig i Roma.

Her ligger trappen

De spanske diplomatene holder fremdeles til her, i bygningen mellom Via Borgognona og Via Frattina. På 1600-tallet, da Spanias ambassadør til pavestolen holdt til her, ble området rundt hans hovedkvarter ansett som spansk territorium. Følgelig risikerte utlendinger som forvillet seg inn i området, å bli tvangsrekruttert til den spanske hæren, i følge Wikipedia.

Scalinata di Spagna ligger ved den ene enden av gata Via Condotti. Ved trappens fot ligger Piazza di Spagna, og i den øvre enden er Piazza Trinità dei Monti og kirken Trinità dei Monti. Trappen består av i alt 138 trinn.

Leste du disse?

Hello, World!