Nå kan du være med på et historisk bokprosjekt

Vil du levere innhold til denne boka?

1) Nye betalingsløsninger for kollektivtransport

Koronasituasjonen har gitt en kjapp oppblomstring i nye løsninger. For eksempel for selskapet Fram som er navnet for kollektivtilbudet i Møre og Romsdal. En såkalt lett billettkontroll (uten gebyrlegging) viste at ca halvparten av de reisende ikke kunne vise gyldig billett.
Noen av de reisende hadde smarttelefon og kunne betalt via Fram-appen eller via gyldig periodebillett. Men mange hadde også telefon som det bare er mulig å ringe og sende sms med (f.eks. Doro-telefoner som er populære hos eldre).
For disse har det ikke vært mulig å kjøpe billett etter at koronatiltakene ble innført. Nå kan de sende en tekstmelding med ordet BUSS + beløpet de skal betale til telefonnummer 1990.
Dersom de lurer på hvor mye de skal betale så kan sjåføren kontaktes uten at de går helt frem til vedkommende.

2) Bli med på bokprosjekt

For å huske og forstå koronakrisen best mulig i ettertid, inviterer Medisinsk museum/Teknisk museum til dokumentasjonsdugnad mens koronadugnaden pågår:
-Vi samler inn fortellinger fra arbeidshverdagen i ulike miljøer, forteller prosjektleder ved Nasjonalt medisinsk museum, Ellen Lange. Vi ønsker ikke minst å høre fra personer knyttet til helsevesenet og helseforvaltningen, oppfordrer hun. Her kan du lese mer om prosjektet og hvordan du kan bidra.

TIPS MEG OM GODE NYHETER

Helsesenteret for papirløse migranter er det eneste stedet i Oslo der mennesker uten lovlig oppholdstillatelse kan få helsehjelp. Senteret er nå stengt pga. korona. Foto: Håkon Bergseth/Norsk Teknisk Museum

3) Apotekene holder åpent

– Det er gledelig å se at de aller fleste apotekene klarer å holde åpent. Forrige uke var mange apotekansatte i karantene, bl.a. etter utenlandsreiser. Beredskapsplaner måtte også iverksettes. Nå ser det ut til at situasjonen i apotekene er mer normal, etter at de blant annet har fått på plass nye smitteverntiltak og rutiner, og kundetilstrømmingen i stor grad har gått tilbake til det mer vanlige, sier adm. direktør Per T. Lund i Apotekforeningen.
Forrige torsdag var 21 apotek stengt på grunn av koronavirus-situasjonen. Torsdag denne uken er tallet nede i 11.
Her kan du se listen over apotek som holder stengt.

Har du en god nyhet - liten eller stor - som bør deles med andre? Send dem gjerne til meg på orl@thetravelinspector.no eller skriv i kommentarfeltet på Facebook så skal jeg bringe dem videre til leserne.

LES FLERE GODE NYHETER: