Endelig fredag - og her er noen gode nyheter

Akkurat det du trenger - akkurat nå

Fargerike, herlige Island vet å ta vare på sine eldre. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Da er den første uka med Nye Norge unnagjort. Det gikk raskere enn mange hadde trodd. Og i flommen av ikke alt for hyggelige nyheter fortsetter Thetravelinspector.no å dele de positive sakene. Minst tre hver dag, som vanlig. Og jeg gjør selvsagt ikke noe unntak i helgen.

Eksklusiv åpningstid

1) Island har funnet en smart måte for å redusere smitterisiko hos eldre som har lyst, eller må, ut og handle dagligvarer. Eldre mennesker har nemlig enerett til å besøke dagligvarebutikker den første timen etter at de nyvaskede butikkene er morgenåpnet. Kan det være en idé til etterfølgelse i Norge?

Positive reiselivsnyheter

Debut for ukentlig Reiseminar

2) Digitalmarkedsfører Linda Løvfall og opplevelsesutvikler Pål Knutsson Medhus ønsker å ta en skikkelig grep for å oppmuntre reiselivsaktører i Norge. Derfor startet de nettstedet Luftehullet.no hvor de hver fredag klokka 12.00 arrangerer gratis webinar for alle interesserte. Til debutprogrammet i dag inviterte de gjestene Tom Andersson fra TravelNews og Reis sammen meg meg til en times reiselivsprat.
Med fokus på mulighetene som ligger der, for dem som benytter anledningen. Siste nytt fra Social Media Marketing World 2020, historiefortelling og hvordan få mediene til å skrive om stedet ditt, smart bruk av sosiale medier, gratis nettsted for reisenyheter og verktøykasse for smarte tips var blant temaene som ble diskutert. Fikk du ikke med deg programmet?
Du kan se og høre det her.

Reise med barn - på nett

Å reise i det virkelige liv er ikke så lett akkurat nå. Men å reise på nett er enkelt. Kjenner du til figurene Bædi og Børdi - barnas reiseguider i Norge? Ta en kikk på denne nettsiden. Og hvis du har noen barn i nærheten så sørg for at de får bli med på reisen sammen med deg. Last ned appen i dag. App Store her og Google Play her.
Bædi & Børdi gjør forskjellig - blant annet redder de reinsdyr som har strandet på månen!
Se den første kortfilmen med Bædi & Børdi «Flaskepost fra verdensrommet» her - helt gratis!

Bonustipset

Fikk du med deg nyheten om Hege Enger Dekkerhus som inviterte folk med på virtuell kajakktur mot å betale 50 kroner via vipps. Du kan lese om det her. Hun fikk inn over 10000 kroner på padleturen. Og rundt 170 reiselystne ble med på turen utenfor Senja.

Har du en god nyhet - liten eller stor - som bør deles med andre? Send dem gjerne til meg på orl@thetravelinspector.no så skal jeg bringe dem videre til leserne.

Les flere gode nyheter: