«Jeg har vært flau på denne øya. Og er neppe alene om det»

Dette visste du ikke om den travle reiselivslederen

Astrid Bergmål er leder av Virke Reiseliv. Dagene har aldri vært travlere enn etter koronapandemien startet.

Astrid Bergmål er leder av Virke Reiseliv. Dagene har aldri vært travlere enn etter koronapandemien startet.

(ODD ROAR LANGE): Hun har unnagjort sitt travleste halvår siden hun ble leder i bransjeorganisasjonen Virke Reiseliv. Og ferie og utenlandsferie har Astrid Bergmål måtte se langt etter, mens hun har jobbet for fullt for å forsøke å redde reiselivsaktører i Norge, reisebyråer og reisearrangører som selger reiser i Norge og til utlandet. Men hun har mange reiseopplevelser og deler gjerne noen av dem

En kjent person jeg gjerne skulle hatt med på en reise

 Alexandria Ocasio-Cortez. For et menneske! Jeg håper hun en dag blir president i USA.

Dette reisemålet innfridde ikke forventingene 

Jeg har sjeldent blitt veldig skuffa på tur. Jeg prøver å være åpen når jeg reiser, og om et sted ikke svarer til forventningene i første omgang, så må man være nysgjerrig, utforske, finne ut hva som er greia. Hvor de fine stedene er, hvor skattene er. Ikke bare slå seg til ro med at dette ikke var bra nok. Alle har noe ved seg, det gjelder både folk og reisemål. Det gjelder bare å finne det.  De stedene som har gjort minst inntrykk er de stedene jeg ikke har tatt meg tid til å oppdage. Der jeg ikke har hatt nok timer. Men da er det ikke reisemålets feil. Jeg tror mange hadde hatt bedre opplevelser om de tok seg tid til å være lengre når de besøkte et sted.

Denne øya skulle jeg gjerne reist tilbake til

Jeg elsker øyer, jeg elsker havet. Faktisk er vi en vennegjeng som reiser til ei ny øy hver pinse. Verdens beste tradisjon. I år dro vi til Jomfruland. Det var helt strålende, jeg kunne reist tilbake når som helst.

En sang som gir meg gode reiseminner 

Empire State of Mind med Alicia Keys. Det er nesten som man kan føle New York når man hører på den!

Denne reisen ble følelsesmessig annerledes enn mange andre

Jeg giftet meg i Haux, utenfor Bordeaux i 2008. Det var utrolig bra. Vi lada opp med ost og vin i ei uke før bryllupet. Helt nydelig og masse følelser. 

Denne boka eller filmen ga meg reiselyst

«Den afrikanske farm» av Karen Blixen, og filmen «Mitt Afrika». Det er umulig å ikke få lyst til å oppdage Kenya etter man har lest boka, eller sett filmen som bygger på den.

Dette reiseminnet blir jeg flau av å tenke tilbake på

Jeg har som mange andre vært flau og forelska på Utøya for lenge siden. Det er sånne minner man bare må passe godt på. 

Her ble jeg forelsket i en person som aldri fikk vite om det

Det var nok også på Utøya. Man trenger heldigvis ikke dra så langt for å bli forelska. Det er fordelen i disse koronatider.

Dette plagget alltid plass i bagasjen min

Badetøy. Man vet aldri når det dukker opp en mulighet for å bade.

Dette stedet i Norge har jeg aldri besøkt, men jeg har veldig lyst til å dra. 

Argentina har jeg aldri vært, men jeg har veldig lyst å dra dit. Når jeg en gang får dratt, skal jeg passe på å bli en stund. 

Dette har jeg stjålet med meg fra et hotellopphold

 Jeg har egentlig aldri stjålet noe på hotell. Jeg tør ikke snike på bussen heller. Angsten for å bli tatt er nok større enn gleden ved å få noe gratis.

Dette er det farligste jeg har opplevd på en reise

Det nok en av de mange bilturene jeg har vært på i Kenya, i skrøpelige biler og busser på dårlige veier. Men jeg ville ikke vært dem foruten.  

Har du lest disse?