Intervjuet: - Det er ikke kult å stille ut 80 ulike shotglass

Og Harald Torjussen skjønner ikke konseptet med minibar

(ODD ROAR LANGE): Han elsker bilturer i alpene med spreke biler, og har møtt et spøkelse på et av Norges eldste hotell. Møt Harald Torjussen i ukens reiseintervju. Svarene vil overraske deg.
Av venner omtales han som «den mest reiseglade mannen som finnes».. Og antall turer og reiser på eventyrlista vokser.

Her har jeg vært aller lykkeligst i hele verden

 Jeg har vært mye lykkelig på tur, og det er vanskelig å velge ut et sted - men jeg husker godt et spesielt øyeblikk som sitter fast brent i minnet mitt. Øyeblikket må være da jeg som 12-åring en solfylt oktoberdag i 1988 sto foran Epcot Center i Florida. Denne ikoniske «kula» av et byggverk hadde jeg drømt om fra Erik Diesens Billedbrev gjennom et medium godt 13 tommers fjernsyn på NRK lenge. Det var uvirkelig å faktisk være der – og jeg var lykkelig som fy.

 Dette stedet har svart aller mest til forventningene

 Hawaii. Akkurat som jeg håpet og forventet. Du får en Amerikansk stillehavsøy som ikke er amerikansk, men vestlig nok til at det du vil at skal fungere – fungerer. Og det beste – Den er slangefri.

Min første ferie uten foreldrene mine

 Det må være en sommerferie med kompiser til Løkken da jeg var 18 år og fikk låne pappas Peugeot 405. Den sommerferien var både innholdsrik, morsomt og jeg kjente på en nydelig frihetsfølelse. Vi leide sommerhus med boblebad og solarium av alle ting. Jeg husker jeg møtte Live Nelvik, men tviler på at hun husker meg

 Dette pakker jeg alltid først når jeg skal reise

 Boxershorts

 Denne suveniren kjøpte jeg, men angrer aller mest på at jeg gjorde det

 Jeg kjøper sjelden suvenirer, da jeg jeg liker at reise-minner kan få leve i nettopp minnet. Men jeg har over 80 shotglass fra ulike Hard Rock cafer. Jeg skal ikke si at jeg direkte angrer, men det er ikke like kult å stille ut disse shotglassene på hylla i dag som på 90-tallet.

.Dette skulle jeg ønske at jeg kunne finne i minibaren

 Jeg skjønner ikke konseptet med minibar? Er det ikke hyggeligere å gå ut og ta et glass blant folk, enn å sitte på et hotellrom å konsumere hva som enn finnes i en minibar?

 Dette er mitt hemmelige favorittreisemål

 Om det ikke er hemmelig, så er det undervurdert. En langhelg i alpene som starter hos Sixt eller Avis i Munchen. De leier bla ut litt uvanlige, men spennende leiebiler som bla Audi RS modeller og Porsche 911 som gjør roadtrip`n gjennom vakkert alpelandskap og svingete veier til en opplevelse i seg selv.
Husk mange små pauser i små «dorfer» med kaffe apflestrudel. Avslutt hver dag på forskjellige gode SPA Hotel som byr på halvpensjon og spa til en god pris utenfor sesong gjerne i oktober. Bonusen du får er høstfarger og lite trafikk. Et ypperlig og annerledes alternativ til storbyferie i London til omtrent samme pris.

.Dette er den mest interessante personen jeg har møtt på mine reiser

 Kathrine Warhuus Andresen – En reiseguide hos Hvitserk reiser som jeg har hatt glede av å dele mange hyggelig gode stunder med i Afrika. En person som gir utrolig mye av seg selv, og er så mye mer enn bare en reiseguide.

 Denne personen er mitt beste fantasireisefølge

 I mangel på en partner får jeg si gode venner og familie.

 Dette har jeg stjålet med meg fra et hotellopphold

 Kanskje et håndkle – Beklager til både Thon og Stordalen

 En ting jeg ofte tar ut av kofferten før avreise, fordi jeg ikke kommer til å få bruk for den/det

 Skjorter antakeligvis

En øy jeg veldig gjerne reiser tilbake til

 For å snu på det - En øy jeg på en måte gjerne skulle ønske jeg dro tilbake til, men som jeg også ønsker at bare skal forbli i minnet fra 1998, er Fiji. To gode venner og jeg var på vår første backpacker tur og tilbragte 14 dager på en ganske øde øy utenfor Fiji.
Den gang helt uten kontakt med omverdenen og selvsagt ingen mobil. Vi bodde i små strå-hus og våknet da sola sto opp, spiste lunsj da vi ble sultne og sola sto midt på himmelen, og la oss noen timer etter at den gikk ned. Både 9/11 og 22 juli kunne passert uten at vi hadde fått det med oss. Livet var bekymringsløst og fremtiden var foran oss - Det var en fin tid, og jeg skulle gjerne reist tilbake til tid og sted.

Mitt favoritthotell blant små hotell

Røisheim i Bøverdalen

 Røisheim Hotel i Bøverdalen. Du får det ikke mer ekte og nasjonalromantisk enn der. De byr til og med på spøkelser – tro meg.

En middag på reise som jeg aldri kommer til å glemme

Min eks-kjæreste og jeg skulle spise en bedre middag i Havanna en gang. Vi fant både hvite duker og en «saftig biff» på en tilfeldig «fin» restaurant. Det er det nærmeste jeg har kommet skosåle noen gang. Dagen etter, ved hjelp av noen lokale, havnet vi heldigvis på en fantastisk lokal restaurant i et mer «slitent» strøk av Havanna. En kulinarisk ned - og opptur.

 En hemmelighet fra reise som jeg aldri har fortalt før

 Jeg må innrømme at jeg har få reise hemmeligheter. Men mitt møte med det kvinnelig lyshårede spøkelse på Røisheim Hotel har nok ikke blitt delt så ofte.

 En sang som gir meg gode reiseminner

 Jeg må nevnte to. Frozen av Madonna – Da jeg som 21 åring kjørte buss gjennom Australia på Backpackertur i 98, gikk denne ofte på repeat på Discman

Ghost med Live, ble spilt mye på en Road Trip i en enorm camper van i California på samme tur litt senere det året.

 Denne reisen ble følelsesmessig annerledes enn mange andre

 Jeg har en mor som døde fra meg av kreft da jeg var 20. Hun var svært glad i fjell og fjellklatrring generelt, og fulgte nøye med på Arne Næss sin ekspedisjon til Mount Everest in 1985. Da jeg selv sto på toppen av Kilimanjaro i 2015 etter et blytungt toppstøt, er jeg sikker på at hun kikket ned på meg og var stolt. Det ble et fint og følelsesladd øyeblikk for meg selv der oppe husker jeg.  

 Denne boka eller filmen ga meg reiselyst

 «Motorsykkeldagbøkene» som skildrer «Che» Guevara på en reise gjennom Sør Amerika på en tilårskommen motorsykkel. Jeg er en «sucker» for Road trips, men kunne nok helst foretrukket 4 hjul.

 Dette reiseminnet blir jeg flau av å tenke tilbake på

 I min tidlig ungdom var jeg et godt stykke utpå morgenkvisten fast bestemt på å ta med meg en «suvenirer» av et lite veggmaleri fra en nattklubb i Jaffa i Israal. Gode venner fikk meg heldigvis på bedre tanker.

 Her ble jeg forelsket i en person som aldri fikk vite om det

 Jeg ble fryktelig forelsket i ei jente som het Hanne på Fraiser Island i Australia i begynnelsen av 20-årene. Hun fikk ikke vite det den gang, men jeg tror hun vet det nå.

Dette plagget alltid plass i bagasjen min

 Ull t-skjorter. Det beste som finnes

Dette stedet i Norge har jeg aldri besøkt, men jeg har veldig lyst til å dra til.

Det hadde vært artig og tatt et par dager på en av Flokehyttene til DNT utenfor Haugesund en stormfull høstdag. Men de er dessverre fryktelig populære og vanskelig å booke ser det ut til.

Dette er det farligste jeg har opplevd på en reise

 På hjemreisen fra Colombo i Sri Lanka i påsken 2019 opplevde en kompis og jeg at en selvmordsbomber ble skutt av politiet ved inngangen til flyplassen rett før vi ankom terminalen med taxi. Det gikk bra med oss, men jeg sitter igjen med at jeg forlot et land og fine folk som var på vei til å bygge opp noe bra – som fikk håpet sitt knust nok en gang.

 Jeg utfordrer denne personen til å bli den neste i reiseintervjustafetten:

Johan Wilskow – Partner i rådgivningsbyrået Zynk

Har du fått med deg disse intervjuene i The Travel Inspectors intervjustafett?

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.