7 feil turistene gjør i Oslo

Dette bør du ikke gjøre - hvis du vil være en smart osloturist.

På drop-in-besøk på Somalisk herreklubb på Grønland. En fargerik opplevelse. Foto: Odd Roar Lange

1) Gjør all shopping og alle restaurantbesøk langs Karl Johans Gate
Kjedeligere blir det ikke - med mindre du synes det er artig å se på likesinnede som kaster bort penger på for dyr og for dårlig servering. Karl Johans Gate er Oslos turistfelle. Ta en kjapp tur gjennom hovedgata - ta de obligatoriske selfiene på Egertorget med slottet i bakgrunnen. Og så drar du videre.

2) Velger hotell som ikke ligger i nærheten av sentrum
Siden du helt sikkert skal på en shoppingrunde så er det lurt å finne et hotell som det går an å stikke innom med bagasjen. Så slipper du å bære på et lass med poser hele dagen.

3) Velger feil sko
Klassisk tabbe. Det er store avstander i Oslo, selv om noen lurer deg til å tro noe annet. Ta med deg luftige joggesko på sommerturen. (Andre sko for resten av året). Høyhælete sko eller slipper er håpløst.

Syverkiosken i Sannergata har byens beste pølser - og er byens minste kiosk. Foto: Odd Roar Lange

4) Velger feil side av byen
Velger du bare å besøke Oslo vest (Vika, Majorstua, Frogner etc) så går du glipp av mye moro og mange trivelige opplevelser. Ta deg en tur østover til Grønland, Tøyen og nesten-vest-bydelen Gründerløkka. Det er her du finner de fargerike butikkene, spennende restaurantene og billigste pubene (det er selvsagt noen dyre på Grünerløkka også).  Tøyen er "nye Grünerløkka".
 

Vi testet Cocks Pensjonat - i krysset Hegdehaugsvegen/Parkvegen. Veldig kjekt. Foto: Odd Roar Lange

5) Kjøper enkeltbilletter på trikk/t-bane/tog
Last ned Ruter Billett og Ruter Reiser sin app. Bruk denne, og kjøp minst dagskort. Det aller smarteste tipset for deg som skal være noen dager i Oslo er å kjøpe Oslo Pass via app. Husk å lese deg opp på alle fordelene i dette kortet.

6) Du oppholder deg bare på land
Siden du allerede har kjøpt dagskort eller Oslo Pass bør du få med deg Oslo fra sjøsiden. Dra ut med Oslobåtene som går fra tidlig morgen til langt ut på kvelden. Hvorfor ikke hoppe av på Hovedøya og spise middag der? Prøv Revierhavnen Kro eller Klosterkroa.

7) Du setter av for lite tid
Sett av én dag ekstra - så slipper du å stresse rundt. Slik finner du de billigste hotellprisene i Oslo.

Les mer om Oslo på de offisielle nettsidene her.

Fikk du med deg disse?