Her kan du vandre i «mafiaens fotspor» - prøv Sicilia i sommer

Her kan du vandre i «mafiaens fotspor» - prøv Sicilia i sommer

Den deilige ferieøya hvor sansene våkner

(ODD ROAR LANGE): Sicilia - bare navnet er nok til at det kan krible i reisefoten og hvor reiselysten våkner.
Den italienske øya, tre kilometer fra fastlandet, kan by på de deiligste sommeropplevelser. Og hvis du er smart så bestiller du reisen nå, før prisene fyker i været. 
På Sicilia er det italienske eventyret på sitt mest intense. Som besøkende skjønner du raskt at øya er adskillig mer enn sitt frynsete rykte.
Faktisk er Sicilia noe av det mest blendende vakre og idylliske du kan forestille deg – en øy for sansene, der lukt, smak, syn, hørsel og berøring går opp i en høyere enhet, mener de som besøker øya igjen og igjen.

På sommerferie

Selv om italiensk er det offisielle språket, snakker de fleste sicilianere sin egen dialekt som kalles Sicilianu. Til tross for at Sicilia er Middelhavets største øy er den relativt sett liten. Norge er eksempelvis 15 ganger større, men innbyggertallet nesten det samme.
Med oppunder fem millioner innbyggere er da også Sicilia som et eget land.
Det merkes tydelig på de stolte innbyggerne som betrakter seg selv mer som selvstendige enn som underlagt fastlandet.
- På det området er sicilianerne som de fleste andre øyboere, sier Gunder Moe, daglig leder i Amisol, som hvert år sender reiselystne nordmenn til Sicilia.

Amisols reisemål er sentrert rundt den smellvakre byen Taormina som klamrer seg fast i fjellsiden. Taormina er en by på øya Sicilia i Italia. Den var en gresk koloni i Magna Graecia, grunnlagt omkring 400 f.Kr. 
Byen har vært et populært turistmål siden 1800-tallet og hit drar feriegjester fra Norge med både Amisol, Apollo, Ving og Tui.
Her er bugnende blomsterranker, velduftende sitrontrær, pittoreske hoteller og kirker, et gammelt gresk amfiteater, og restauranter, kafeer og butikker av alle slag. Bor du her oppe i høyden tar du taubane til stranden 200 meter lenger nede der det også er fine hoteller og serveringssteder å velge blant. Umiddelbart nord og sør for Taormina ligger to andre fine feriesteder, Letojanni og Giardini-Naxos som regnes som flotte familiedestinasjoner.

Ut på tur

Sicilia er imidlertid så mye mer. Lei gjerne bil og utforsk øya på egen hånd, eller bli med på en utflukt der du for eksempel kan bestige vulkanen Etna. Du kommer ikke helt til toppen, men nesten.
- Det er lov å bevege seg rundt på vulkanen i cirka 3000 meters høyde, så husk for all del å kle deg deretter. Temperaturene her er noen helt andre enn de er nede ved havet, men opplevelsen er helt spesiell så ikke la det stoppe deg, sier Gunder Moe.

Mafiaens Sicilia

«Storbyen» Catania ligger bare en times kjøretur fra Taormina, og er vel verdt et besøk. Byen har ca 300 000 innbyggere og kan by på et stort utendørsmarked.  Du kan få kjøpt med deg alt du kan forestille deg av italienske lekkerbiskener. Lenger unna finner du regionshovedstaden Palermo som er en fin heldagsutflukt fra Taormina.
Og mafiaen? Den ser du ikke noe til annet enn gjennom salget av ironiske Gudfaren-produkter. Sicilia er simpelthen en fryd å besøke.

Les mer om reisen, priser og opplevelser på Sicilia her.

Fikk du med deg dette?

 

Denne familien går alltid over streken

Denne familien går alltid over streken

Her er matelskernes nye lekeplass i København

Her er matelskernes nye lekeplass i København