Skål, her er høstens sterkeste festival

Og en god grunn til å ta turen til Bornholm

Drikkefestival bornholm.info forside.jpg

Gårdbutikken hos    Høstet i Ibsker    som har spesialisert seg på havtorn. Foto: Odd Roar Lange

Gårdbutikken hos Høstet i Ibsker som har spesialisert seg på havtorn. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Danskene kaller Bornholm for sol-øya. Og det er ikke uten grunn. Den solvarme øya sør for svenske Ystad holder på varmen til godt ut på høsten. Og når badetemperaturen har sunket under trivselsnivå på Jylland og Sjælland så er det fortsatt mulighet for et morgenbad på Bordnholm.
Og nå inviterer bornholmerne til Bornholm drikkefestival.
Gourmet Bornholm, Destination Bornholm og en rekke lokale aktører slår seg sammen til seg til Bornholm Drinking Festival som foregår fra 27. til 30. september. Festivalen har som formål å sikre flere gjester til øya i løpet av sesongen, og dermed styrke dansk og utenlandsk turisme til Bornholm.

Utvider sesongen

- I 2018 starter vi i det små, men det er å håpe at festivalen i løpet av få år kan tiltrekke flere gjester øya på en tid på året hvor det er plass til flere gjester, sier sier Pernille Kofod Lydolph, direktør Destination Bornholm og fortsetter:
- I tillegg til dette vil festivalen forhåpentligvis gjøre det enkelt for både fagfolk og bornholmere å bli mer oppmerksomme på smaken av drinker som produseres på øya. Alle slags drinker får plass på drikkefestivalen. Juice og meieriprodukter, øl, vin, brennevin, kefir og cider, men også vann, te og kaffe og mange andre ting på agendaen med fokus på smak og mangfold.

Øya skal selvsagt promotere sine mange kryddersnaps.

Og siden jeg har hatt gleden av å besøke Bornholm flere ganger trekker jeg gjerne frem noen av mine favoritter som du bør få med deg i høst.

Melstedgård som er øyas levende frilandsmuseum
Gårdbutikken hos Høstet i Ibsker som har spesialisert seg på havtorn.
Torvehal Bornholm, som er mathallen i Rønne. Her finner du smaken av hele Bornholm.
Sted å bo? Prøv Fredensborg Badehotell, et riktig godt valg.

Ny høstfest på øya

Drikkefestivalen er organisert av Gourmet Bornholm og Destination Bornholm i samarbeid med Restaurant Svaneke Bryghus, Torvehal Bornholm, Bornholm Bornholm og Bornholm Tours.
Hver dag i drikkfestivalen har sitt eget program som skjer ulike steder på øya.

Les mer på bornholm.info/drikkefestival hvor du også finner bde mat- og drikkeprogrammet for dagene.

Vil du oppleve mer på Bornholm? Les mer om det her.