Nå forlenger de den dejlige danske sommeren - heldigvis

Og ikke noe sted i Danmark har flere kunsthåndverkere pr. kvadratkilometer enn her

Pernille Bülow Glassblåseri i byen Svaneke på Bornholm.               Foto: Odd Roar Lange


(ODD ROAR LANGE): Derfor bør du dra til den danske øya Bornholm for å opplev kunst og kunsthåndverk i verdensklasse. I uke 25/26 reiser jeg igjen tilbake Bornholm. En liten øy med utrolig mange muligheter og opplevelser. Denne gangen tar jeg med egen bil fordi det gir muligheter til å kjøpe med kunsthåndverk av høy klasse. 

Kunst på menyen

Bornholm ble i 2017 hedret med tittelen som World Craft Region, som den første regionen i Europa. Og dersom du drar til Bornholm Kristi Himmelfartshelgen (10.-13. mai) så kan du bli med på årets utgave av Bornholms Kunstrunde. I år skjer det med flere kunstnere enn noen gang.
Bornholms Kunstrunde er en årlig festival med billedkunst, kunsthåndverk, kunstutstillinger, keramikk, glaskunst og mye mer. I år arrangeres festivalen for tredje gang.

Ta turen til Hjorts Keramik på Bornholm                                 Foto: Destinasjon Bornholm

Setter Danmark på kunstkartet

- At kvaliteten også er helt i topp er det  ingen tvil om, sier Helle Mogensen, presseansvarlig i Destination Bornholm.
Bornholm ble i fjor som det første sted i Europa, utvalgt som «World Craft Region» på grunn af sin sterke posisjon innenfor kunsthåndverk.
 Nærmere 90 kunstnere, kunsthåndverkere, galleri og museer er klar til å ta i mot innbyggerne og turister  til en rundtur i kunstens verden. Blant disse finner du billedkunstnere, glassblåsere, keramikere samt smykke-, tre og tekstilhåndverkere. Alle deltagerne på festivalen holder åpent alle de fire festivaldagene kl. 11.00 – 16.00.

Bornholms Kunstrunde åpnes  med en åpningsutstilling på Gudhjem Museum torsdag den 10. mai kl. 10.00: Her kan samtlige deltagerne stille ut ett av sine verker. Dermed kan besøkende bruke åpningen som en start for å planlegge sin rundtur i kunstens verdens på Bornholm.
En av grunnene til festivalen er å utvide turistsesongen. De fleste turistene kommer i perioden 20. juni til 20. august. Nå håper man altså på en mye lengre sesong i dejlige Danmark. 

Her kan du lese mere om Bornholms Kunstrunde .
Her kan du lese mer om Bornholm.

Fikk du med deg disse: