«Dette er det perfekte stedet for solnedganger»

Og denne turen drømmer han om

Dette visste du kanskje ikke om Erik Fostervoll?

Dette visste du kanskje ikke om Erik Fostervoll?

(ODD ROAR LANGE): Erik Fostervoll , hotelldirektør ved Scandic Victoria Lillehammer drømmer om en virkelig lang reise med Elon Musk. Den kan bli vanskelig å oppfylle. Derfor satser han gjerne på lokale fjellturer i stedet.

Mitt favorittreisemål

I 2020 har jeg forelsket meg veldig i Jotunheimen og Venabygdsfjellet, med alle de aktivitetsmulighetene som finnes der. Elsker norsk natur og fjell, sommer som vinter. Har ei lita hytte på Venabygdsfjellet like ved Spidsbergseter Hotel. Området der utrolig vakkert.

Den mest interessante personen jeg har møtt på mine reiser.

Oi, den var vanskelig, har valgt å svare noe annerledes. Men noe av det som har virkelig har etterlatt et inntrykk er historien om en eldre dame som heter, la oss kalle henne Suna. Suna møtte jeg på Scandic Hafjell for en tid tilbake. Suna er vel 55 - 60 år og kom til Norge via båt over Middelhavet for 3-4 år siden. På veien mister hun mannen sin og to av sine sønner da båten kantrer. Derifra blir hun plukket opp av forbipasserende fiskebåt som redder livet til ca 120 hjelpeløse flykninger. Mange drukner. Videre går ferden hennes gjennom Europa og ender tilslutt tilfeldig opp i Lillehammer.
Hun får gjennom et lokalt inkluderingsprogram i regi av Lillehammer kommune praksiskandidat som husholderske ved Scandic Hafjell. Å lytte til henne, og la henne fortelle sin historie tok meg med på en annen form for reise som virkelig setter ting i perspektiv. Hvordan hun har klart «å kjempe seg» tilbake til livet etter alt hva hun er mistet er ikke annet enn målløst imponerende. Hun har i dag fast jobb på et av hotellene i Innlandet.

En kveld på reise som jeg aldri glemmer

Kona mi og jeg reiste til London for tre år siden og feiret 10 års bryllupsdag. På Twickenham Stadion spilte U2 med ca 65.000 tilhørere. Det var helt magisk, været var skyfritt, musikken den alle beste, stemningen helt ubeskrivelig, omgivelsene og få kunne endelig oppleve sitt favorittband. London viste seg frem fra sin aller beste side den kvelden, for øvrig hele helgen også.

En ting jeg ofte tar ut av kofferten før avreise, fordi jeg ikke kommer til å få bruk for den/det.

Har alltid med treningstøy med på reise uansett. Har en tendens til å pakke et par ekstra jogge sko slik i tilfelle. Om det ikke blir plass tar jeg ut den ene paret, men benytter det andre.

Det perfekte stedet for flotte solnedganger

Solnedgangen ved Flaksjøen på Venabygdsfjellet. (Se bildet) Er like nasjonalromantisk hver eneste gang. Sukk…
Er ellers heldig som bor på Lillehammer og tilgang til fjell og daler like ved. Solnedgang på ski på Nordseterfjellet eller fra Neveltoppen er også helt fantastisk. Fra Neveltoppen ser man jo det aller meste som er verdt å se, for en lillehamring.

20200711_201539.jpg

En øy jeg veldig gjerne reiser tilbake til

Har i grunn ingen «favorittøy». Har besøkt et par man finner i charterkataloger o.l. i Middelhavet. Men kunne veldig gjerne tenke meg å reise til en av øyene i f.eks Maldivene for å oppleve noe som er veldig eksotisk og annerledes.

En kjent person jeg svært gjerne skulle ha vært på reise sammen med

Har alltid drømt om å se jordkloden fra «utsiden» Ikke noe annet ville være så spektakulært, adrenalinfylt og spennende. Så da må svaret bli et tur ut i verdensrommet sammen med Elon Musk.

Mitt favoritthotell blant små hotell

Ruten Fjellstue like ved Skåbu. Nydelige omgivelser i norsk natur, fantastisk ektefølt vertskap, god frokost, gode senger, man finner lett roen og sover uavbrutt usedvanlig godt. Må også nevne Scandic Vestfjord Hotel i Svolvær/Lofoten. Beliggenheten på kaia med utsikt til både sjø og fjell er unik.

Min første reise uten foreldrene mine gikk til

Jeg reiste til Munchen i 9 måneder som 22 åring for å kombinere arbeid / skole og tok den gangen det som heter «Det tyste fagbrevet som hotell – og restaurantfagmann». Jobbet som servitør og bartender ved City Hilton i Munchen.
Anbefaler alle å reise til utlandet for å arbeide eller skole/ utdanning dersom man har muligheten. Man lærer ny kultur, et annet språk, men også mye om seg selv. Man må klare seg på egen hånd, får verdifull arbeidserfaring og klarer å skille seg ut bland mange søkere når man skal søke jobb i hjemlandet siden. Det er viktig.

Reisefotografiet jeg er aller best fornøyd med

FB_IMG_1588090841330.jpg

Har mange bilder fra en av turen på randonee-ski i Jotunheimen. Er like flott og majestetisk hver gang.

En middag på reise som jeg aldri kommer til å glemme

Har spist 10-retters meny med tilhørende drikke/vin og avec hos Credo i Trondheim for noen år tilbake. En gastronomisk opplevelse av de helt sjeldne. Service, mat og atmosfære i særklasse. Og nå har de stjerne i Guide Michelin.

En hemmelighet fra reise som jeg aldri har fortalt før

En hemmelighet blir jo ikke lenger en hemmelighet hvis den fortelles.., den er veldig godt bevart.

Men et godt reisetips er å besøke eller oppsøke lokale mindre steder der man er. Der produseres ofte lokalmaten, man kommer tetter på kulturen med mere. Naturen er ofte noe mere uberørt. Da blir det meste med ett noe mere interessant og spennende.

Les også disse intervjuene: