København: Derfor gjør restauranten hele gaten kjent

Derfor skal du spise lunsj her - når kun det beste er godt nok

IMG_6878.jpeg

(ODD ROAR LANGE): Den er bare 150 meter lang og går mellom betydelige viktigere Store Kongensgade og Bredgade, like ved Kongens Nytorv i København. Palægade var oversett og glemt. Inntil Restaurant Palægade åpnet.
I Palægade 8 ligger restauranten som er så lett å kjøre eller gå forbi. Men da gjør du en liten tabbe. For bak den nokså usynlige fasaden ligger en av mine danske favoritter. Restauranten som presenterer klassiske danske retter på høyt gourmetnivå.

Søskenflokken

Restaurant Palægade , som har søskenrestaurantene Formel B (med Michelinstjerne), Sletten i Humlebæk, Uformel og nå også Palægade Streetkitchen (ved Broens Gadekøkken)
Karina Pedersen hadde i en årrekke ansvaret for smørbrødene ved den legendariske smørbrødrestauranten Schønnemann i København. Men Pedersen ville videre, tok med seg et par av menyfavorittene og løftet dem ytterligere været.
Og sammen med Simon Olesen og Rasmus Amdi Larsen, samt en meget dyktig stab, har hun bygget en suksessrik restauranthistorie. Restauranten åpnet dørene 1. mai 2016. Og har i løpet av sine tre korte år rukket å bli omtalt som «legendarisk».
Karina Pedersen har fortsatt hånden på rattet når det gjelder lunsjrestauranten, mens Morten Buhl Jørgensen, tidligere kjøkkensjef på Formel B, styrer butikken på kveldstid.
Restaurant Palægade har åpent hele året, med unntak av noen få dager rundt nyttår. Og, den er blitt svært populær så det anbefales å bestille bord på forhånd.

Og fristelsene står i kø

Om du velger det store lunsjbord så vil du (våren 2019) få velge fire retter fra denne reserveringen: (koster 495 DKK)
Smørbrød med to slags sild
Sprøstekt rødspette med rørt remulade og sitron
Gravet laks med sennepskrem
Håndpillede reker med majones
Mørbrad av frilandsgris med sopp
Terteskjell med høns
Kirsebærfromasj med krem og sprø sjokolade
Det legges stor vekt på øl og snaps til lunsjsmørbrødene. Men du kan selvsagt velge blant gode viner, eller noe alkoholfritt. Når det gjelder snaps: La meg anbefale deg å velge noe fra Copenhagen Destillery eller Aqua Vit Sydfyn.

Eller hva med dette?

Eller du kan velge en selvkomponert meny med f.eks:
Karrysild i krydderchutney, kaste og smilende egg
Marinert sild i langpepper med egg, peppermajones og karse
Kryddersild med syrnet creme fraishe, syltet charlotteløk og urter
Kryddersild med varmer krydder, eggeplomme og tabasco
Lun stekt sild med grov sennep, løk og kapers
Kr 100 DKK per stk
Eller kanskje det frister mer med panert piggvar, brasert kalv, persille og stekt løk (Kr 170)
Hummertartar med egg, løkmajones og grønnsaker (Kr 180)
Klassisk oksetartar (Kr 145)
Til dessert kan du velge blant en stort utvalg, som for eksempel lagkake, ostebrett, ulike håndlagde sjokolader (fra kr 30)

Spise ute i dag

Dersom du, av en eller annen grunn, ikke får bestilt bord, eller kanskje velger «å spise ute» så kan du bokstavelig talt få en smakebit dersom du besøker Palægaden Streetkitchen på Broen Gadekjøkken. Den fargerike broen finner du ved Nyhavn. Gå over broen og så finner du gatekjøkkenet/street food like på andre siden.
Prøv en av de fem smørbrødene de har på menyen. Du for den servert i en praktisk liten boks, som gjør at du kan ta den med tilbake til hotellet (eller andre steder).

Les mer om København her: