7 tips til gode hotell i København

Her er mine 7 hotellanbefalinger før din neste reise til København

IMG_7090.jpeg

(ODD ROAR LANGE): København har flere hundre hotell. Allikevel er det ikke lett å finne det rette. Jeg har bodd å en rekke hotell i kongens by. Og her kommer en hotellanbefaling for deg som ønsker noe personlige tips. Husk at du alltid kan sende meg spørsmål og reiser og reisemål generelt, og i dette tilfellet: om København spesielt.

Her er et hotell som ikke kommer til å skuffe deg: IBSEN HOTEL

Ibsen Hotel ligger i Vendersgade 23. Foto: Odd Roar Lange

Ibsen Hotel ligger i Vendersgade 23. Foto: Odd Roar Lange

Nå er du kommet Ibsen Hotell og til bydelen Nørrebro, tett inntil de mest populære turistområdene i den indre by - men allikevel utenfor. Kommer du med fly så kan du ta Metroen til første stopp etter Kongens Nytorv, Nørreport, og gå de siste 400 metrene til hotellet. Ibsen hotell ligger i krysset Vendersgade/Nansengade, og nå er du i gatene hvor københavnerne selv gjerne oppholder seg.
Med små kafeer, fine restauranter og hyggelige butikker. Rompriser fra ca 1500 kroner og oppover. Her kan du også betale oppholdet med Artmoney. Hver dag, fra klokken 17.00-18.00 får du et glass gratis øl eller vin i hotellets lobbybar. Hotellet er spesielt godt egnet for unge mennesker, for par, vennegrupper og familier som er opptatt av bærekraft og fornuftige hotellopphold.
Hotellet er lillesøsteren til mer luksuriøse Kong Arthur hotell, som ligger i nabobygget. Her er også spaavdelingen Ni´Mat Massasje og Spa. Hotellet har en herlig bakgård som de deler med flere restauranter (blant annet spansk og sushi). Hvis du ønsker «et hotell med lave skuldre», som er litt hipt, med solid fokus på økologisk og bærekraftig drift - og som har veldig hyggelige ansatte - så skal du velge Hotel Ibsen. Det er blitt en av mine nye hotellfavoritter.
PS: Hver morgen klokka 07.00 kan du være med en av de ansatte ut på joggetur i nærområdet.

Se flere bilder her - trykk på bildene for større versjon:

Neste hotell på listen er NOBIS HOTEL

Dette er et hotell i luksusklassen, men til «sympatiske priser» i forhold til det høye nivået. Hos Nobis hotell får får du rom fra rundt 2000 kroner. Hotellet ligger i Niels Brocks Gade 1, like ved Glyptoteket og Tivoli. I underetasjen ligger restaurant NOI som har svært god mat. Du trenger ikke gå ut for å spise når du bor ved dette hotellet. Frokosten er verd å stå opp for. Det er lagt vekt på service for kresne gjester som er vant til gode hotellopplevelser. Ikke glem hotellets hammam og fitnessenter.
Hotellet har egne parkeringsplasser for gjestene.

Mitt neste hotellforslag er BABETTE GULDSMEDEN HOTEL

IMG_3151.jpeg

Babette Guldsmeden er et av flere hotell i Guldsmedenkjeden. Det er representert også i Oslo. Babette Guldsmeden ligger i Bredgade 78, like ved Kastellet og Churchillparken, ikke langt fra Den Lille Havfrue og Langelinie. Hotellrom finner du fra ca 1200 kroner og oppover. Hotellet jobber etter økologiske prinsipper og lykkes med gjennomføringen av dette. Babette må karakteriseres som et «hipt hotell» og yngre gjester (eventuelt de som fortsatt føler seg ung) vil trives ekstra godt her.
Hotellbaren ligger i lobbyområdet og er et populært samlingssted. Det er også kjent å sitte i en av stolene på fortauet og se det travle livet i krysset Esplanaden/Bregade. Men, finn heller veien til den deilige bakgården. Når du skal bestiller ved hotellet: Ring resepsjonen direkte, og be om et rom mot nettopp bakgården. Hotellet har fine og middels store rom, med himmelseng og veldig gode dyner/puter. Hotellet har parkeringsplass.

TIVOLI HOTELL

Ikke la deg skremme av størrelsen på dette hotellet. Det er nemlig et trivelig hotell, til tross for at det er et av de større i København. Tivoli Hotel & Congress ligger i Arni Magnussons Gade 2. Her får du rom fra ca kr 1500 kroner og oppover.
Det er gode parkeringsmuligheter, og  er veldig hyggelig og trivelig, selv om de to tårnene kan virke som om akkurat dét kan være vanskelig å tro. Tivoli hotell ligger ikke inntil byens berømte tivoli, selv om det kanskje han høres sånn ut. Men det tar bare 15 minutter å gå. Tivoli hotell passer godt til par og venneturer, og kan godt anbefales til familier som trenger litt større plass og flere senger på rommet. Restaurantene (og

Hvor skal man bo dersom man er hele familien på tur og trenger et stort rom? La meg tipse deg om HOTEL ABSALON.

Hotell Absalon ligger I Helgolandsgade 15 på Vesterbro, ikke langt fra hovedbanegården. Strøket omkring hotellet har fått en real oppgradering de siste årene, og det er ingen grunn til å droppe hotellet på grunn av beliggenheten. Hotellet har flere store rom som utmerket kan gi soveplass til fire personer. Priser på rommene er fra ca 1500 kroner.
Booker du direkte til hotellet så får du en voucher til baren. Hotellet har rabattavtale med parkeringsplassen i nærheten. Hotellet, som nå ledes av direktør Karen Nedergaard har lange familietradisjoner, og ble åpnet i 1938 med bare 11 rom. Nå er det utvidet, oppgradert og moderne - og har 161 rom.

På historisk grunn - 71 NYHAVN

Noen ganger ønsker man sjarme. Da skal du ta en kikk på Hotel 71 Nyhavn i . Hotellet ligger, som navnet sier i Nyhavn 71 og er et firestjerners hotell. Det består av to ulike gamle pakkhus som er renovert og bundet sammen med en lobby. Det gule bygget er fra 1830, mens det røde er fra 1806. Rommene har sjarme og varme, og med blandingen av det gamle tradisjonelle og det nye og moderne er det lett få frem godfølelsen. Spør gjerne etter sjøutsikt når du bestiller rom. Du finner priser fra ca 1500 for rom uten sjøutsikt, men det er etter min mening verd å betale noen kroner ekstra for utsikten. Skal dere på romantisk tur så er kanskje denne pakkeløsningen et godt valg?

Nå tar vi steget over i luksusklassen, til HOTEL NIMB
Byen har flere femstjerners hotell. Her får du stifte bekjentskap med ett av dem. Jeg har bodd her flere ganger, og det er et riktig bra valg for dem som vil velge fra øverste pris- og kvalitetshylle.
Men, hvis du skal bo her så bør du ikke ha det travelt. Dette er hotellet for deg som vil nyte en helt spesiell hotellopplevelse.

Noen ganger i livet kan man grave dypere i lomma for å få en god hotellopplevelse. Hotel Nimb ligger i Bernstorffsgade 5, helt inntil Tivoli på den ene siden og hovedbanegården på den andre, og er et femstjerners hotell som byr på noe helt ekstra. Ikke bare når det kommer til regningen, men også til en helt spesiell hotellopplevelse.
Du må regner med rompriser fra minst 3500 kroner og oppover til godt over 10 000. Hotellet har store deilige rom, og om du får velge så vil jeg anbefale nyfløyen.
Nimb Brasseri ligger vegg-i-vegg med hotellet, men holder ikke helt den samme standarden som resten av hotellet, så jeg vil anbefale et annet sted å spise middag dersom du skal ha en københavnerferie på første klasse. Byen er full av svært gode restauranter.
Reiser du hit i sommerhalvåret så må du få med deg Nimb Club og bassenget på taket av hotellet. Et perfekt sted for avslapning etter en dag rundt i byen. Eller hva med et morgenbad? Og, ikke glem afternoon tea i baren. Dette er hotellet for de spesielle anledninger.

Les mer om København her: