Dette er min nye hotelloppdagelse i København

Hotellet med «norske historie» er blitt en ny favoritt

Et deilig og lyst hotellrom med retroinspirert design. Veldig gode senger og et fint bad trekker opp.              Foto: Odd RoarLange

Et deilig og lyst hotellrom med retroinspirert design. Veldig gode senger og et fint bad trekker opp. Foto: Odd RoarLange

(ODD ROAR LANGE): Henrik Ibsen er navnet på den norske dramatikeren og lyrikeren som flere ganger besøkte København. Men visste du at København i dag har Ibsen Hotel?

En spennende bydel i sentrum

Du finner det på Nørrebro, som er en av byens mest spennende bydeler. Nørrebro er en av Københavns indre bydeler, og du kommer hit fra Kastrup ved å ta metroen og gå av ved Nørreport stasjon. Da er det noen få hundre meter opp Vendersgade til krysset av enda et norskklingende navn: Nansengade. Da er du kommet frem til hjørneinngangen av boutiquehotellet, som jeg testet tre døgn i påsken.
Hotellet het opprinnelig «3 piger driver hotel» som strengt tatt var et svært enkelt backpacker-hotell med plysjtapet på veggene og toalett/bad på gangen.

Oppussing

Allerede i 1997 overtok familien Brøchner hotellet og startet en omfattende oppgradering. For åtte år siden ble det tatt et nytt oppgraderingsløft ved hotellet. Hotellets som hadde beliggeheten i Nansengade med alle sine små kafeer, koselige restauranter, små gallerier, bruktbutikker, antikviteter og vintagebutikker.
Hotelleierne kontaktet flere av dem og ba om hjelp og innspill til oppgraderingen, innredningen og designet.
Nytt og gammelt i skjønn forening. Og du ser det i detaljene, at det er lagt vekt på kvalitets- og designmøbler, og helt ned til skinn-nøkkelknippet.
Du ser det egentlig allerede ute på veggen, hvor det gamle hotellskiltet fortsatt lyser opp i kveldsmørket. Retro og herlig..

Trykk på bildet for større utgave. Alle foto: Odd Roar Lange

Mat og drikke

Enten du velger å spise på hotellet, eller i en av de små restaurantene, eller går ned til Israels plass hvor du finner Torvhallerne med sine unike spisesteder og matbutikker, så kommer du til å trives på Ibsen hotell og i gatene omkring.
Det er en slags urban-landlig følelse, selv om du bare er en kort sykkeltur fra den travle shoppinggata Strøget og Kongens Nytorv (du kan leie sykkel ved hotellet). Ta en tur i Nansengade og sidegatene. Ikke gå så fort.
Her er mange små perler. Spør gjerne i resepsjonen for tips.
Eller, bare nyt god drikke fra baren i hotellet. Her finner du både en god sofagruppe og en liten «lounge» med fire stoler, en peis og en retro platespiller.
Jeg skulle det var enda flere gode sitteplasser, og det virket som om de andre gjestene også var på jakt etter.

En god natt

Rommene er, som resten av hotellet, designet i en dempet retrostil. Rommene er med andre ord ikke overmøblert er tynget med mørke farger. Men, som alle boutiquehotell, er det ulike størrelser og ulik innredning. I hotellet finner du noen med kakkelovn, andre uten, noen med fransk balkong mens andre er uten. Og heldigvis er det lagt vekt på gode senger og fine lyse bad. Dette er hotellet for alt fra romantiske turer, familieopphold og venneturer.
Da jeg testet hotellet var søsterhotellets (Hotell Kong Arthur) frokostsal stengt på grunn av oppussing og det ble naturligvis trangt i Ibsens hotels todelte frokostsal som måtte dele denne.
Men, beinhard og effektiv jobbing blant personalet gjorde at det ble små eller ingen problemer. Her har mange andre hotell mye å lære av dem på både rydding, logistikk (etterfylling av mat og drikke) og service.

Prisen

Før jeg kommer til den må jeg fortelle litt om artmoney. En valuta som så dagens lys i 1998 og etter idé fra den danske kunstneren Lars Kræmmer. Sedelene er små kunstverk som er designet av godkjente kunstnere. Hvert kustverk er verd 200 danske kroner. Du kan kjøpe dem i resepsjonen, og dersom du er blakk ved utrise så kan du bruke artmoney som betalingsmidler. Prisene på rommene varierer en god del, og det beste er om du ringer hotellet for å høre om pris, eller du kan sjekke denne nettsiden. Du finner priser fra ca 1300 DKK og oppover for sommeren 2019. Det er det absolutt verd. For med i prisen får du en gratis drink/vin i hotellets hyggetime på ettermiddagen. Og hotellet har en veldig god frokost.
Ta den gjerne med ut i bakgården og nyt den der.
Dette bør du vite om hotellet.

terning5-thetravelinspector.jpeg

Ibsen Hotel
Vendersgade 23
København
Tlf: +45 3313 1913
Mer å finne på i København
og Visit Denmark

Les flere av Thetravelinspectors reportasjer og reisetips fra København her

!